10 juni 2018

A Minimalism Game: dag 10

Pieter: Dag 10 al weer! Dat betekent dat we in de dubbele getallen zijn beland. En het betekent dat we al weer op een derde zitten van de challenge. Hoewel het tot nu toe eigenlijk nog heel makkelijk gaat, besef ik me ook dat we (inclusief vandaag) pas 55 items hebben weggegooid. Nog 410 te gaan, wow!

De spullen liggen er wel. Inmiddels even de gereedschapskist uit de berging gehaald, zodat ik daar ook nog een keer doorheen kan. Eigenlijk is het lastigste op tijd de spullen klaarleggen en een foto maken. In een druk weekend zou je het bijna vergeten en daardoor verliezen… Maar zo makkelijk laat ik Floris natuurlijk niet winnen!

Laten we het eens over autolampjes hebben. Bij elke auto krijg je een setje reservelampjes die je natuurlijk netjes opslaat voor het geval er een lampje stuk gaat. Maar uiteindelijk werd mijn knipperlicht al vervangen bij een kleine beurt, omdat hij niet meer helemaal oranje was. En dus blijf ik met al die setjes zitten. Inmiddels zijn die auto’s al lang de deur uit, het enige wat me nog aan die mooie auto’s herinnert zijn de setjes reservelampjes, en de mooie herinneringen natuurlijk.

Ze gaan de deur uit! Samen met een canvas doekje met het logo van mijn bedrijf Mantix (pas op: sluikreclame), nog een riem, een hele oude zonnebril en een auto poetsdoek.

En nu snel alvast gaan nadenken over morgen. Want overdag ben ik natuurlijk gewoon aan het werk en ’s avonds installeer ik nog even ergens een nieuwe laptop. Je zou bijna geen tijd hebben om de spullen weg te gooien…


Floris: Inderdaad, Pieter! We zitten al op 1/3 van het aantal dagen van onze challenge, maar pas op grofweg 1/9 van het aantal spullen dat we weggedaan moeten hebben tegen het einde. Nog even te gaan. Succes!

Op dag 10 ben ik nog eens door onze toilet spullen gegaan. Ik ga nog weleens op zakenreis en neem dan af en toe een van de zeepjes, tandenborstels, etc. mee, omdat ik die dan thuis denk te kunnen gebruiken. Eigenlijk komt dit er nooit van en ook de gasten die langskomen hebben meestal hun eigen toiletspullen bij zich (is toch het lekkerst). Onderstaande 10 items gaan rechtstreeks naar mensen die het goed kunnen gebruiken.


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}