13 juni 2018

A Minimalism Game: dag 13

Pieter: Dag 13 brengt weer een variatie van spullen die de deur uit kunnen.

Zoals babyvoeding: je krijgt als jonge ouders vaak gratis spullen om je over te halen om er meer van te gaan kopen. Zo ook babyvoeding. Wij hadden echter ook een prachtig apparaat waarmee we super simpel zelf babyvoeding konden stomen en pureren. Het resultaat was dat we vaak op zondagmiddag nog eten aan het bereiden waren voor onze kleine voor de komende week. Maar uiteindelijk is dit veel goedkoper en ik zelf vond het ook veel lekkerder! De potjes kunnen dus definitief de deur uit.

En zo heb ik nog veel meer spullen uitgezocht. Totaal al weer 13 items. Op naar dag 14!


Floris: Het WK voetbal staat voor de deur en Nederland doet een jaartje niet mee. Een prima gelegenheid dus om eens door de kast te gaan en alle oranje spullen op te ruimen. Helaas was mijn geloof in het Nederlands elftal de afgelopen jaren al wat gedaald en had ik, met het oog op de hoeveelheid ruimte die we in Hong Kong hebben, al niks meer mee genomen vanuit Nederland.

Op zoek dus naar andere spullen. Het wordt steeds lastiger. Waar ik het eerst nog voor het uitkiezen had, moet ik nu echt gaan zoeken (en we zijn pas bij dag 13). Gelukkig heb ik Pieter zijn blog nog niet zien staan, dus misschien heeft hij ook wel wat moeite om wat bij elkaar te zoeken.

Ik merk dat het in onze familie steeds meer gaat leven. In de familie WhatsApp groep bieden mensen spullen aan, waar ze zelf niks meer mee kunnen. Geweldig dat je iemand anders er blij mee kunt maken.

Gelukkig heb ik toch nog iets kunnen vinden wat ik zelf niet meer ga gebruiken. Ik heb er namelijk de afgelopen 2 jaar helemaal niks mee gedaan in Hong Kong en dan kun je je afvragen of je ze wel echt nodig hebt. Ik moet hier wel een klein beetje vals spelen. Ik weet namelijk dat ik ze weg ga doen, maar heb nog niemand gevonden die ze wil hebben en het “weg doen om het weg doen” helpt natuurlijk ook niet. Ik houd jullie op de hoogte.

Succes Pieter!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}