15 juni 2018

A Minimalism Game: dag 15

Floris: Nog maar 1 dag en dan zijn we al weer over de helft van onze challenge. Het weekend is hier in Hong Kong al begonnen en maandag is een vrije dag, dus ik heb 3 om eens rustig na te denken over mijn strategie voor de tweede helft van onze challenge. Daar komt ook nog eens bij dat wij tegen het einde van de maand moeten verhuizen. Weer een goede reden om nog eens extra door de spullen heen te gaan. Wat hebben we echt nodig, wat kunnen we doorgeven, etc.

Op dag 15 hebben we nog eens kritisch naar het speelgoed van de kids gekeken. Vandaag heeft onze jongste zichzelf een hele tijd vermaakt met wat kussens, knuffels en een koffer. Het is helemaal niet nodig om super veel speelgoed te hebben. Kids vermaken zichzelf met hun eigen inbeeldingsvermogen. Creatief omgaan met de middelen die ze hebben, zorgt ervoor dat ze zichzelf blijven uitdagen (of zeg ik dit nu alleen maar om goed te praten dat we wat van hun speeltjes weg gaan doen). In ieder geval hebben de kids geen 5 schepjes en 4 harkjes nodig. Een van elk is genoeg. De rest hebben we aan de school van mijn dochter gegeven. Daar kunnen de kindertjes er weer lekker mee spelen.

Succes Pieter. Ik hoop dat je in ieder geval de eerste helft van onze challenge weet af te maken.


Pieter: Dag 15 al weer van onze uitdaging! Hierna nog maar 15 dagen te gaan, maar nog wel de meerderheid van de spullen. Gelukkig komt het ook bij mij van pas. Ook ik ga verhuizen. Eindelijk mijn huurappartement uit en een woonhuis in compleet met tuin en ligbad. Maar 1,8 kilometer verderop, maar in een heerlijke buurt van Leiden. Dat betekent ook dit weekend weer kritisch door de spullen heen.

Maar vandaag was het druk. Daarom heb ik ook maar eens naar de kleinere dingen te kijken. Pennen. Hoeveel pennen heb je nodig? En ben ik echt gelukkiger met die ene pen uit een casino uit Las Vegas? Ik wist trouwens niet eens meer dat ik daar een pen van had. Ook krijg ik als ondernemer wel eens een gratis pen, soms bedrukt en soms zelfs gegraveerd. Natuurlijk net zo bedrukt dat je wel kan zien hoe mooi het eruit ziet, maar eigenlijk niet gaat gebruiken. De pennen kunnen de vuilnisbak in.


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}