17 juni 2018

A Minimalism Game: dag 17

Floris: Terwijl Pieter mij berichtjes stuurt dat hij de items voor dag 30 al bij elkaar heeft verzameld, zit ik nog gewoon rustig na te denken over dag 17. Ik hoop trouwens dat hij het vandaag wel op tijd naar de wc redt, en niet zoals gister weer met een poepbroek zit 😉

Het begint wel een uitdaging te worden om de spullen bij elkaar te zoeken. Zoveel spullen hadden we al niet in Hong Kong en nu we al kritisch naar de overgebleven spullen hebben gekeken, blijft er op een gegeven moment toch niet zo heel veel meer over. Een mooie conclusie moet ik zeggen, want we zijn dus al heel minimalistisch aan het leven. Zoveel extra spullen hebben we blijkbaar niet.

Toen ik een paar maanden in Hong Kong was, leek het me mooi om een oude hobby: trompet spelen, weer eens op te pakken. Daar is het afgelopen jaar eigenlijk weinig van gekomen en ik ga mijn trompet met accessoires de deur uit doen. Daarnaast nog wat boekjes van de kids waar ze te klein voor zijn (deze worden gedoneerd als we volgend jaar naar Indonesië op vakantie gaan), een lichtgevende bril, een stapel dvds en dan nog wat dingen die ik ooit bij mijn bretels had gekregen. Ik draag eigenlijk nooit bretels, dus deze kunnen de deur uit.

Succes Pieter!


Pieter: Gelukkig dat die Floris nog tijd heeft voor flauwe grapjes. Hij moet het natuurlijk wel nog even gaan redden tot dag 30. Mijn items staan inderdaad al klaar. En niet zomaar 30 items… Nee, op dag  73 items weg.

Op dag 17 doe ik het natuurlijk nog iets rustiger aan en hou ik het op 17 items. Ze komen van mijn oude computer die ik helemaal zelf in elkaar heb gezet. Floris deed trouwens ook mee. Een mooie ervaring om een PC helemaal uit het niets op te bouwen, maar net als bij een IKEA kast hou je altijd wel wat schroefjes en sleuteltjes over.

Daarnaast heb ik door de jaren heen veel te veel PC stroomkabels en andere computer accessoires verzameld. Daar heb ik natuurlijk niets meer aan met alleen nog maar een laptop.


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}