2 juni 2018

A Minimalism Game: dag 2

Floris: Ik had niet verwacht dat ik meteen al de eerste dag zou winnen, maar wel goed te zien dat Pieter een paar schoenen als 1 item telt. Dit kan hem later in onze uitdaging nog gaan opbreken. Tenzij hij 465 paar schoenen heeft opgespaard die hij eigenlijk niet nodig heeft, want 465 items is wat we uiteindelijk hebben weggegooid/gedoneerd/verkocht als we de 30 dagen vol maken.

Dit klinkt opeens als best wel veel en het schrikt me een klein beetje af. Ik doe het daarom gewoon rustig aan: stap voor stap en dag voor dag. Elk beetje helpt en het belangrijkste is dat de reis ernaartoe ‘het besef van de waarde van spullen’ belangrijker is dan het eindresultaat. Ik probeer daarom ook om meer bewust te worden van de spullen die ik koop. Heb ik ze wel echt nodig?! Ik ben een impuls aankoper, en daarom heb ik mijzelf opgelegd dat voor alle materiele spullen die niet direct nodig zijn voor het huishouden, ik tenminste 1 dag bedenktijd moet nemen voordat ik daadwerkelijk tot een koop overga. Mijn mandje met boeken op Amazon.com staat nog steeds te wachten.

Deze tweede dag doneer ik 2 tassen met lakens aan de textielbak. We hebben ze niet meer nodig en kunnen er hopelijk andere mensen blij mee maken. Ook ik had dit beter als allemaal aparte items kunnen tellen en zou ook mij weleens kunnen gaan opbreken. We zullen zien.

Succes met de tweede dag, Pieter. Ben benieuwd wat je vandaag gaat opruimen. Hopelijk niet onze dozen Lego doe nog bij jou thuis staan 😉


Pieter: Zo, die Floris pakt flink uit! Twee zakken op dag 2. Hoe gaan we dan 30 dagen volhouden? Op dag 30 moet je dan maar liefst 30 zakken kleding gaan weggeven.

Ik begin wat rustiger aan. En ik heb vandaag ingepland om dingen uit te zoeken. Want als ik nu bedenk dat ik iets weg ga geven of verkopen, betekent dat niet dat het meteen einde van de dag uit mijn huis en uit mijn leven is.

Op dag 2 blijft het dus maar even bij weggooien. Oude verjaardagsslingers, waar mijn dochter voor het weggooien nog even mee heeft kunnen spullen (ach, ze gingen toch in de papierbak). En twee oude pannenlappen. Eentje van een maaltijdboxen leverancier, waar we toch niet meer bestellen. En de ander was een ideaal cadeau, omdat hij voor twee handen was, maar uit één deel bestond, zodat je ook niet je polsen verbrandde. Maar sinds ze een keer in de brand hadden gestaan, waren ze niet zo heel mooi meer.

Op naar dag 3!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}