23 juni 2018

A Minimalism Game: dag 23

Floris: Ons huis is leeg. De spullen zijn op. Ik heb vandaag nog wel 23 muntjes weg gegeven aan de lokale supermarkt (in ruil voor wat boodschappen), ik ben eens goed door mijn whatsapp gesprekken heen aan het gaan (waar moet ik echt in zitten) en ik heb vandaag zeker 23 mailtjes uit mijn inbox weg gedaan, maar daar blijft het bij. Eigenlijk betekent het dus dat ik de morele winnaar van deze uitdaging ben, want uiteindelijk gaat het erom dat je een minimalistische levensstijl aanhoudt en dat punt hebben we dus al bereikt. Mijn vrouw zei net nog dat ze het wel voelde dat er een stuk minder spullen in huis liggen. Het voelt heerlijk,

Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb geen spullen meer om weg te doen en dus moet ik de handdoek in de ring gooien. Gefeliciteerd Pieter! Toch blijf ik lekker stuk doorbloggen en blijf ik nadenken over de hoeveelheid spullen.

Zoals gisteren ook al gezegd. Het gaat dus niet alleen om het wegdoen van spullen. Je kunt nog zo veel spullen wegdoen, als je er 2 keer zoveel binnenhaalt, dan wordt het nooit leger in je huis. Het is dus essentieel dat we ook goed nadenken over wat we in huis halen. Misschien kan Pieter ons morgen vertellen hoeveel spullen hij in de afgelopen 23 dagen in huis heeft gehaald?

Nogmaals gefeliciteerd Pieter! Houd het nog even vol, je bent er bijna!


Pieter: Terwijl Floris het al twee dagen niet gelukt is om maar ook één materieel item weg te gooien, besef ik me dat voor de uitdaging gewoon door gaat. Dag 23 en dat betekent ook weer dat er 23 items weg moeten. Net als bij Floris, zijn dit wel de dagen dat ik wat meer mijn best moet doen om het bij elkaar te krijgen.

Even de hulp van mijn vriendin ingeschakeld, en samen met haar ook wat waxinelichthouders kunnen wegdoen. Sommige krijgen meteen een nieuwe eigenaar, andere gaan definitief weg. Nog wat tierelantijntjes en twee beeldjes die we ooit hebben gemaakt en dag 23 is ook weer gelukt. Fijn!

En dan het weekend gebruiken om spullen te zoeken voor de laatste 7 dagen. Maar 7 dagen, maar nog wel 189 van de 465 items die weg moeten. Gelukkig staat dag 30 al gepland. Op deze dag ga ik maar liefst 73 items wegdoen. Stay tuned!

Zet hem op Floris!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}