29 juni 2018

A Minimalism Game: dag 29

Floris: De voorlaatste dag. Nog maar 2 dagen en 59 spullen te gaan en dan heeft Pieter deze challenge helemaal afgerond. Vandaag en morgen doe ik weer even mee om Pieter te supporten!

Ik heb er van genoten om eens goed na te denken over mijn spullen, want deze challenge was meer dan alleen maar spullen weg doen. Het hebben van minder spullen, leven met minder spullen, in huis halen van minder spullen is een levensstijl. Iets waar je je constant van bewust moet zijn. Heb ik dit wel echt nodig? Kan ik iets nog hergebruiken? Moet ik dit wel in huis halen?

En nu moeten Pieter en ik zo langzamerhand eens gaan nadenken over onze volgende challenge. We blijven natuurlijk reflecteren op deze challenge en proberen volgens deze nieuwe levensstijl te leven.Het gaat waarschijnlijk niet altijd gaat lukken, maar we hebben nu een goede basis neergezet en we houden jullie op de hoogte.

Toen we naar Hong Kong kwamen, dachten we dat het leuk zou zijn om wat DVDs mee te nemen, zodat we die hier zouden kunnen bekijken. We hadden echter geen DVD speler meegenomen en we hebben hier nooit een DVD speler gekocht. Ook spelen we de DVDs niet af op onze laptops en zelfs al zouden we een DVD speler kopen, dan nog kunnen we DVDs uit Europa niet afspelen.

Al met al reden genoeg om de DVDs weg te doen. Gelukkig kwam er familie uit Nederland langs die ons graag af wilde helpen van de DVDs. We hebben ze op 2 na allemaal in haar koffer weten te krijgen. De laatste 2 nemen we zelf mee als we in de zomer op vakantie gaan naar Nederland. Geweldig dat wij er vanaf zijn en dat we er iemand anders blij mee hebben kunnen maken.

 


Pieter: De eennalaatste dag en bizar om dat ik nog steeds, met enig gemak, in de race zit. Weer met een scala van kleine en grotere items maak ik de 29 weer vol: een paar boeken, twee oude rekenmachines en wat te denken van een geheugenkaartje van maar liefst 64 MB, wow!

De laser & led (2-in-1) en het anti-insectendekseltje voor een glas (rood met een lievenheersbeestje erop) gaan naar mijn moeder. Die is ook flink aan het opruimen geslagen nu Floris en ik deze uitdaging aan het doen zijn. De schuur van mijn ouders is nog nooit zo leeg geweest! Hulde ouders!

Succes Floris met deze eennalaatste dag!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}