3 juni 2018

A Minimalism Game: dag 3

Pieter: Yes, eindelijk een keer voor Floris aan het schrijven. Niet dat ik pas heel laat op de dag bepaal wat ik weggooi, maar Floris zit voor zijn werk een aantal jaar in Hong Kong. En met het tijdsverschil geeft hem dat een flinke voorsprong.

Zoals ik gisteren al zei, ben ik flink gaan spitten door mijn spullen. In deze blog zie je alle spullen die ik gratis weggeef. Wees er snel bij, want de eerste 5 items zijn al geclaimd en uit de blog verwijderd. Zo probeer ik de blog actueel te houden en blijf ik dus items toevoegen en hopelijk ook verwijderen.

Iets weggeven is natuurlijk prachtig. Je maakt er iemand anders blij mee en hoeft je niet helemaal schuldig te voelen dat je dat cadeau of dat dure item verwijdert uit je leven, omdat het item een tweede leven krijgt. En in plaats dat jij het jaren op de plank laat liggen, gaat iemand het weer echt gebruiken. Prachtig.

En natuurlijk had ik voor die Asus router van 3 jaar oud, die Cisco WiFi repeater van dezelfde leeftijd of die 72 delige bestekset geld kunnen verdienen door ze op Marktplaats te gooien. Maar nu gaan ze naar vrienden van m’n zwager, die het zelf niet zo breed hebben. Is dat niet meer waard dan dat extra tientje in je zak?

Ik geloof wel in de deeleconomie. Ik hoef niet perse iets te hebben, maar ik wil wel het gemak kunnen ervaren als ik het nodig heb.

Vandaag doe ik afscheid van 3 items en ook afscheid van een leugen. Namelijk de leugen: “Die studieboeken ga ik later nog een keer lezen om mijn kennis op peil te houden.” Ik heb een opleiding Informatica gedaan, oftewel ik was programmeur. In die wereld gaat alles zo snel, dat boeken snel achterhaald zijn. En tegenwoordig ben ik zelfs Informatie Analist, dus die studieboeken hadden eigenlijk allang weggegooid kunnen worden.

Ach, beter laat dan nooit! Deze dikke boeken van ruim  4,2 kilo gaan zo de papierbak in.


Floris: Wat een verrassing. Word ik ’s morgens wakker, heeft Pieter al geblogd. En ook nog eens over een onderwerp waar ik de laatste dagen flink over heb lopen nadenken. Het gaat in onze uitdaging namelijk niet alleen om het wegdoen/weggooien van spullen, want dat zou zonde zijn. Je wilt ook nadenken over een zinvol tweede leven van deze spullen. Kun je er andere mensen blij mee maken? Heel mooi dat je spullen gretig aftrek vinden en dat er een mooie bestemming voor gevonden wordt.

Met het gezin proberen we te leven volgens het “1) refuse, 2) reduce, 3) re-use and 4) re-cycle”. 1) refuse: haal de spullen gewoon niet in huis, 2) reduce: reduceer de spullen die je hebt 3) re-use: hergebruik de spullen die je hebt 4) re-cycle: geef de spullen een tweede leven. Dit principe past prima binnen deze uitdaging. Er is voor mij nog een hoop werk aan de winkel, want het is lastig om helemaal volgens dit principe te leven, maar ik doe mijn best (gelukkig heb ik een vrouw die heel georganiseerd is en al wat langer bezig is met dit soort dingen).

Deze derde dag heb ik 3 kleur- en knutselboeken weggedaan. Ze waren al grotendeels vol getekend, maar er zaten nog een hoop stickers in. Alle stickers die nog niet gebruikt waren, hebben we eruit gehaald en aan de school van mijn dochter gedoneerd. Daar gaat weer lekker mee geknutseld worden.

Op naar dag 4. Kijken of het Pieter lukt om zijn enthousiasme vast te houden en weer eerder te bloggen dan ik.

 

 

 


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}