30 juni 2018

A Minimalism Game: dag 30 – Update: Pieter doet 102 items weg!

Pieter: De laatste dag van de uitdaging en dan kan je natuurlijk niet zomaar afscheid nemen van deze prachtige maand. En wat een maand was het! Begon het met één paar schoenen, vandaag zou ik 30 items moeten weggooien.

Maar ik pak het iets groter aan. Niet 30 items, nee, maar liefst 102 items gaan vandaag naar een nieuwe eigenaar! Een 72-delige bestekset inclusief alles erop en eraan en de koffer waar alles in zit gaan naar een vriend van m’n zwager. Hij kan het goed gebruiken en ik… Ja, ik heb deze set ooit gewonnen bij een bingo (de hoofdprijs!), maar had er eigenlijk helemaal niets aan. Maar zonde om weg te gooien, en dus stond het weer stof te vangen.

Daarnaast nog oude t-shirts die de bak in gaan voor een tweede leven en tal van andere dingen die ik als gratis op te halen had aangeboden. Sommige van deze items gaan helaas definitief de bak in, maar de meeste items krijgen een nieuw leven. Veel plezier allemaal met deze mooie spullen!

[rl_gallery id=”565″]

Misschien is dat ook wel een mooie samenvatting van afgelopen maand. Zonde om weg te gooien, maar prachtig om weg te geven! En bedenk je ook dat je al die spullen moet onderhouden: je moet ze afstoffen, opruimen, mee verhuizen, enzovoort enzovoort.

Dus ga een keer door de berging, kijk eens kritisch door je kledingkast en geef het door, verkoop het of doe het alsnog weg.

Eén item heb ik trouwens toch besloten te houden. Als reminder van deze challenge. Een soort trofee omdat ik als winnaar uit de bus kwam. Zodat ik nooit vergeet om de items gewoon weg te doen. Een fotolijstje met een passende spreuk van The Minimalists:

Op naar de volgende uitdaging? Misschien wel een weekend zonder smartphone, tablet en laptop. Al wordt bloggen dan wat lastiger. We houden jullie op de hoogte!


Floris: Toen we aan deze challenge begonnen had ik nooit verwacht dat Pieter echt dag 30 zou halen. Het was een mooie uitdaging waarbij we veel hebben geleerd met betrekking tot het hebben van spullen. Dat Pieter deze uitdaging heeft volbracht en ook nog eens eindigt met 73 spullen laat maar weer eens zien hoe geweldig hij is. Echt een vent met karakter! Hopelijk houdt hij het vol en wordt zijn nieuwe huis geen vergaarbak van allerlei spullen die hij niet nodig heeft. Ik blijf hem in de gaten houden.

Zelf sluit ik gewoon af met het weg doen van 30 items. Regelmatig bestellen we op zondagavond sushi en daar krijgen we dan altijd (te veel) soja saus en wasabi bij. Die liggen dan maar in de kast te liggen, totdat er weer nieuwe vriendjes bijkomen als we weer eens sushi hebben besteld. Tijd om dit de deur uit te doen.

Ik wil allereerst Pieter bedanken. Hij is een waardig tegenstander gebleken en heeft er voor gezorgd dat ik tot het uiterste moest gaan. Daarnaast wil ik al onze supporters bedanken voor hun adviezen. Zonder jullie was deze uitdaging lang niet zo leuk geweest. Last but not least, wil ik mijn gezin (en dan in het bijzonder mijn vrouw) bedanken. Zonder jullie had ik in week 1 al opgegeven.

Groet en tot ziens!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
  1. Top heren! Ik vond het leuk jullie te volgen. Heb zelf ook afscheid genomen van een flinke hoeveelheid aan spullen. Op naar de volgende challenge?

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}