4 juni 2018

A Minimalism Game: dag 4

Floris: Pieter en ik zitten allebei nog in de race. Maar belangrijker, we inspireren ook de mensen om ons heen om na te denken over de waarde van (hun) spullen en ze zijn ook begonnen met het opruimen ervan. De familie merkte gisteren op dat “mijn vrouw trots zou zijn”, omdat zij dit al een hele tijd doet. Wij hebben nu (eindelijk) ook door hoe fijn het is om minder spullen te hebben. Beter laat dan nooit.

2 weken geleden zijn wij met het gezin naar Disneyland geweest. Dit hadden we cadeau gekregen voor onze verjaardagen, Het was een mooie dag. Wij hebben onze herinneringen en de foto’s nog om er aan terug te denken. Naast het feit dat we dit heel graag wilde doen, hebben wij ook een bewuste keuze gemaakt om meer “ervaringen” cadeau te vragen. Dit zorgt ervoor dat je gematigder spullen binnenhaalt op je verjaardag. Die cadeautjes zijn natuurlijk ook mooi, maar “een ijsje eten”, “naar de bioscoop” of “een boswandeling maken en een warme chocolademelk drinken” zijn geweldig mooie dingen om cadeau te doen aan kinderen (en volwassenen). Ze zullen het geweldig vinden om tijd door te brengen. Tijd waarvan we altijd te weinig hebben, want we zijn heel erg druk met zijn allen, maar eigenlijk ook gewoon een heel mooi moment om even te onthaasten.

Op deze dag ben ik nog eens door mijn kast gegaan en heb 4 kussenslopen gevonden waarvan het tijd was dat we afscheid namen. We gebruikten ze eigenlijk al niet meer. Deze gaan dan ook zo de textielbak in.

Ben heel benieuwd waar Pieter vandaag mee komt. Succes!


Pieter: Terwijl Floris al in zijn bed ligt te dromen over de overwinning, moet ik hem toch weer teleurstellen. Natuurlijk heb ik ook nog 4 items gevonden om weg te doen. Om de lijn door te zetten van gisteren: weer 4 boeken.

Bij eentje schrok ik wel een beetje: het Oranje Kruis Boekje (EHBO). Ik doe hem niet weg, omdat ik stop als EHBO-er. Nee, ik blijf mij inzetten als vrijwilliger bij de Leidse Reddingsbrigade en als BHV-er op werk. Maar dit boekje kan wel de deur uit, omdat het boekje uit 2003 komt! En elk jaar verandert er wel iets in EHBO land, waar ik natuurlijk herhalingslessen voor volg. Dit boekje had dus al lang de deur uit gekund!

Op naar dag 5!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}