5 juni 2018

A Minimalism Game: dag 5

Pieter: Ik zet nog even door met boeken. Alle oude boeken kunnen de deur uit. Niet dat ik niet van lezen hou. Ik heb nog genoeg leuke recente boeken om te lezen de komende tijd. Al is het wel iets waar ik meer tijd voor moet reserveren, want deze boeken gaan niet heel erg snel de laatste tijd.

Het boek dat nu op mijn nachtkastje ligt is “Deep Work” van Cal Newport. Maar ook boeken als de biografie van Elon Musk en The 4-Hour Workweek liggen klaar om gelezen te worden.

De boeken die weg gaan zijn oude studieboeken en boeken uit mijn programmeur tijd. Ondertussen wordt de boekenplank al wat leger, maar er staan er nog wel een paar, genomineerd om te verdwijnen.


Floris: Heerlijk gedroomd, maar niet over de overwinning, want ik had nog niet verwacht dat het na 4 dagen al over zou zijn. Beetje bij beetje wordt het wel lastiger. Vandaag moeten we al weer 5 items opruimen.

Ik moet deze week in Singapore zijn voor werk, dus ik heb vooruit moeten plannen. Terwijl ik hier in het hotel zit, kijk ik eens goed om me heen. Een bureau, een bed, 2 nachtkastjes, een tv, een hangkast, een strijkijzer, een strijkplank, een haardroger (waar ik net mee heb geprobeerd om wat vocht uit mijn telefoon te krijgen, wat er alleen maar voor zorgde dat de batterij nu oververhit is), een wekker, een stoel, een paar handdoeken en wat lampen. Dat is zo ongeveer wat er hier in de hotelkamer staat. Dan heb ik zelf een koffer met de nodige kleren, een boek en een computer meegenomen en dat is dan alles wat ik nodig heb voor de komende 4 dagen. Natuurlijk ben ik hier alleen, hoef ik niet op de kamer te eten, en ben ik hier maar voor 4 dagen, maar het is toch goed om eens stil te staan bij de echte essentiële spullen die we nodig hebben. Ik mis hier eigenlijk niks van mijn spullen die ik thuis heb. Wat ik mis van thuis, is mijn vrouw en de kinderen (en mijn haargel).

Voor vandaag heb ik 5 jurkjes van de kinderen waar ze uit zijn gegroeid. Deze zullen worden doorgegeven.

Succes Pieter met jouw 5 items.


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
  1. Succes met jullie challenge heren. Leuk om te lezen! Zelf geef ik een boek, wanneer gelezen, door aan iemand in mijn omgeving die het graag wil hebben of gewoon cadeau (niet ingepakt, het is tweedehands ;-)) met de vraag m weer door te geven wanneer gelezen. Zo kunnen meer mensen genieten van een boek. Ik lees m immers niet nog een keer. Iets voor jullie?

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}