6 juni 2018

A Minimalism Game: dag 6

Floris: Terwijl we steeds verder komen in onze uitdaging, heb ik er spijt van dat ik al mijn studieboeken, dictaten en aantekeningen al heb weggegooid. Die had ik, net als Pieter, kunnen gebruiken op een van deze dagen. Aan de andere kant natuurlijk wel fijn dat ik er al een hele tijd niet mee in huis heb hoeven leven.

Een tip die ik iedereen kan meegeven om eens kritisch door je spullen heen te gaan is: “Doe eens net of je gaat verhuizen naar het buitenland”. Wij merkten dat we echt kritisch door onze spullen heengingen toen we naar Hong Kong vertrokken. Wat heb je echt nodig en wil je absoluut meenemen?! Dan merk je al snel dat er een hoop spullen zijn die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn.

Vandaag hebben we nog eens goed naar het speelgoed van de kinderen gekeken. Ik neem af en toe souvenirs mee als ik op zakenreis ga. Wat heel leuk is voor de kinderen, maar meestal spelen ze er niet heel lang mee. Daarnaast nog een wat dingen die we gratis op evenementen hebben gehad en op verjaardagen. We gaan wat van deze spullen wegdoen. Ze zitten in de bak met spullen die doorgegeven gaan worden.

Succes Pieter!


Pieter: Dag 6 al weer van de challenge en even tijd om een andere kast in te duiken. Zonder heel kritisch te zijn, kan ik zo enkele items eruit halen die weg kunnen. Je kent het misschien wel: eigenlijk zonde om weg te gooien, maar als je ’s avonds kiest wat je de volgende dag gaat aandoen, kies je altijd voor iets anders.

Zo ook een paar schoenen, paar pantoffels, een lelijk shirt met lange mouwen in een andere kleur, een oude trui en nog een broek en shirt van mijn vriendin.

Tot nu toe gaat het ons nog makkelijk af. Maar elke dag wordt het wel weer meer. Vanavond nog maar even door de kast, alsof ik naar het buitenland ga verhuizen. En op naar dag 6!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}