7 juni 2018

A Minimalism Game: dag 7

Floris: En dan zijn we al weer aanbeland bij dag 7. Het getal 7 wordt in de numerologie beschouwd als een geluksgetal, omdat het is opgebouwd uit de “heilige” getallen 3 en 4. “Geluk” heb ik nog niet nodig bij het opruimen van spullen, want er zijn nog wel wat kamers, kasten en dozen waar ik eens doorheen kan gaan (alhoewel mijn vrouw de afgelopen jaren al zeer kritisch is geweest met het opruimen van onze spullen. Had ze dat niet gedaan, dan was het al helemaal uit de hand gelopen en hadden we 3 containers met spullen naar Hong Kong mee kunnen nemen i.p.v. de halve container die we nu hadden)

Vandaag hebben we nog eens kritisch in de gereedschapskist gekeken. Bij elke IKEA set die we aan hebben geschaft, zitten een stel inbussleutels. Die stop je dan in de gereedschapskist als je het meubel in elkaar hebt gezet, maar we hebben ze eigenlijk niet allemaal nodig. Nu heb ik eens op internet gespeurd en daar las ik dat de IKEA de overbodige moertjes, schroefjes, inbussleutels, etc. weer inzamelt. Geweldig natuurlijk dat de IKEA ook aan het milieu denkt (anders hadden we ze gewoon weggegooid). Ze zitten zit op nog geen kilometer van ons huis, dus die ga ik vanavond meteen even langs brengen. Als de IKEA wat verder weg zit, dan kun je het opsparen tot de volgende keer dat je er langsgaat.

Ben benieuwd of Pieter op dag 7 geluk nodig heeft bij het vinden van zijn 7 spullen om weg te doen.


Pieter: Op dag 7 schrik ik weer een beetje van mezelf. Want totaal blijk ik maar liefst 6 paar handschoenen te hebben en ook nog eens 2 sjaals en 2 wintermutsen. Jeetje… Ik besluit om een dik lederen paar en een dun paar handschoenen te houden. Voor nu dan, want tegen dag 30 zal ik nog veel kritischer moeten zijn denk ik! En ook een sjaal en een muts moet plaats maken. Ik doe er nog een oude zwembroek bij en klaar voor vandaag!

Vandaag trouwens een koophuis bezichtigd. Als we gaan verhuizen, wil je natuurlijk ook zo makkelijk mogelijk over. Weer een extra reden om nog eens kritisch door de kasten te gaan de komende dagen!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees danĀ deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}