8 juni 2018

A Minimalism Game: dag 8

Pieter: Dag 8 en langzaam moeten we steeds meer weggooien. Begonnen we nu met één item, nu gaan er tassen tegelijk naar buiten. Ook fijn dat ik eens van die plastic tassen af ben. Boodschappen doe ik al tijden met eigen boodschappen tassen, maar we hebben een tijdje bij een Pick Up Point opgehaald en daar zat eigenlijk alles wat in de koelkast bewaard moet worden in plastic tassen. En weer zonde om weg te gooien natuurlijk…

Alleen voor de groente en fruit gebruiken klanten van de grootste supermarktorganisatie in Nederland al zo’n 170 miljoen plastic zakken.

Natuurlijk zijn hier al een paar goede initiatieven voor. Bij Delhaize (zusterbedrijf van AH) wordt deze plastic tasjes al verbannen. En de Jumbo gaat groente tatoeëren. En als de zooi het huis niet inkomt, hoef je er ook niet over te twijfelen of je het wel weg kan gooien. Dat scheelt weer!

Vandaag zelf ook maar weer een plastic zak gevuld. Weer met kleding: riemen, sokken, pannenlappen en een theedoek. En het paar bruine veters (bij welke schoenen zaten die ook al weer?) en het plastic zakje tellen we vandaag niet mee.

Zo, dat scheelt weer in de kast!


Floris: Vannacht weer thuis gekomen uit Singapore en vanmorgen meteen naar werk, dus het was een kort nachtje. Waar ik normaal gesproken s ochtends een stukje schrijf, had ik vandaag pas ’s avonds weer tijd om een stukje te bloggen. Gelukkig zorgen de 6 uren tijdsverschil ervoor dat ik nog steeds ruim op tijd ben.

Vandaag geen adviezen of inspirerende quotes. Wel goed om te zien dat Pieter de tactiek van het “net doen of je gaat verhuizen” gaat toepassen, omdat hij misschien ook daadwerkelijk gaat verhuizen.

Ik blijf nog even bij de gereedschapskist. Heb er 8 items uitgehaald waarvan ik eigenlijk niet eens meer precies weet wat ze zijn (prijsvraag: wie weet wat het zijn, trakteren we op een avondje bioscoop met zijn twee).

Succes Pieter!


Pieter en Floris doen in de maand juni een uitdaging: A Minimalism Game. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}