31 mei 2018

Tijd voor “A Minimalism Game”

Het was al een tijd terug toen ik de documentaire “The Minimalists” zag. Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus, bekend van de website theminimalists.com, vertellen daar meer over hoe ze met minimalisme zichzelf hebben kunnen helpen om gelukkiger te worden. Minimalisme is een hulpmiddel dat je kan helpen bij het vinden van vrijheid. Vrijheid van angst. Vrijheid van zorgen. Vrijheid van overweldiging. Vrijheid van schuld. Vrijheid van depressie. Vrij van de attributen van de consumentencultuur waarin we ons leven hebben gebouwd. Echte vrijheid.

Dat betekent niet dat er iets verkeerd is aan het bezitten van materiële bezittingen. Het probleem van vandaag lijkt de betekenis te zijn die we aan onze dingen toekennen: we geven te veel betekenis aan onze dingen, vaak verzaken we onze gezondheid, onze relaties, onze passies, onze persoonlijke groei en onze wens om een ​​bijdrage te leveren die verder gaat dan onszelf.

De documentaire zag ik laatst weer, en het triggerde me om hier iets mee te gaan doen. Ook ik heb veel te veel spullen. Zelfs zoveel, dat er een kamer in huis is waar ik eigenlijk niet meer lekker kan zitten, omdat het vol staat met dingen die ik nog moet uitzoeken. En eerlijk gezegd heb ik altijd al beter gewerkt in een opgeruimde kamer, dan tussen de rotzooi.

Daarom gaan Floris en ik A Minimalism Game spelen. Wat eigenlijk heel simpel is. Op 1 juni doen we allebei 1 item weg, op dag 2 doen we dit met 2 dingen, op dag 3 met 3 dingen, enzovoort enzovoort. Weggooien, verkopen, weggeven of verloten, alles kan. Wat we ook doen, elk materieel bezit moet op de dag om middernacht uit ons huis – en uit ons leven – zijn.

Het is in eerste instantie een eenvoudig spel. Maar tegen de tweede week begint het lastig te worden, als je elke dag meer dan een 10 items overboord gooit. Degene die het langst volhoudt wint. Als we allebei de hele maand volmaken, winnen we allebei.

En de voortgang kan je via onze blog en onze social media kanalen blijven volgen natuurlijk!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
  1. Stoer plan, en de vraag is natuurlijk, hoe lang hou je vast aan een mobieltje of computer? Lang genoeg om de wedstrijd in zijn geheel te kunnen verslaan?

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}