8 maart 2021

8 korte tips voor fotograferen met je smartphone

0  Reactie(s)

Wil je mooiere foto’s maken met gewoon je smartphone? Ik deel 8 korte tips met je, zodat je beter wordt in het fotograferen met je smartphone.

Tip 1: Zorg voor goed licht
De camera van je smartphone is nou eenmaal niet zo goed als een grotere camera. Daarom is goed licht erg belangrijk voor je smartphone camera.

Tip 2: Gebruik geen flitser
De flitser is eigenlijk nooit de oplossing voor als het donker is. Het licht uit de kleine led lampjes op de achterkant van je smartphone komen nou eenmaal niet zo ver, waardoor de foto er vaak slechter uit komt.

Tip 3: Stabiliseer je smartphone
Trillingen kunnen zorgen voor een gek beeld. In mijn Instagram foto van afgelopen vrijdag, onderdeel van de Photo Challenge, gaf ik al aan zelf een houder gebouwd te hebben met Duplo. Maar je kan ook je smartphone tegen een muur houden, op de grond zetten of een elastiekje gebruiken om te zorgen dat je smartphone stil blijft staan.

Tip 4: Neem de tijd
Neem de tijd om even over je foto na te denken. Denk bijvoorbeeld na over de compositie, over de hoeken en hoe je zo kan staan, dat je het maximale uit bijvoorbeeld het zonlicht haalt.

Tip 5: Stel zelf scherp
Je smartphone kiest zelf een object om op scherp te stellen. Maar dit is soms niet het mooiste. Klik daarom op het scherm om zelf ergens op scherp te stellen.

Tip 6: Gebruik de volumeknop
Soms is het lastig om op je scherm op de sluiterknop te drukken. Gelukkig kan je bij de meeste smartphones ook de volumeknop gebruiken om een foto te nemen.

Tip 7: Gebruik het grid
Zet de gridlijnen in de camera app aan, zodat je een paar hulplijnen hebben. Hierdoor kan je makkelijk iets in het midden van de foto zetten en zet je de foto er makkelijker recht op.

Tip 8: Probeer niet te zoomen
Meestal zorgt inzoomen op je smartphone voor een slechter beeld. Ook dit komt doordat het relatief een kleine camera is. Voor een mooie foto kan je beter gewoon een foto maken en deze later bijknippen. Dan heb je wel minder megapixels, maar wel een mooier beeld.

Na het lezen van deze tips kan jij in ieder geval beter fotograferen met je smartphone.

Veel plezier met jouw foto’s! Voor inspiratie kan je altijd even kijken op mijn Instagram-profiel.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}