22 februari 2021

Geleerde lessen – Meditatie Challenge

0  Reactie(s)

Deze week is de laatste week van mijn Meditatie Challenge! Ik ben dus bijna bij de eindstreep. Laten we even een paar van mijn geleerde lessen op een rij zetten:

 1. Kies een vaste plek en tijd voor je Challenge
  Dit was deze keer nog wel een uitdaging voor me! Idealiter wilde ik begin van de middag mediteren. Normaal gaan m’n 2 dochters na de lunch nog even slapen (of de oudste gaat even boven spelen) en dan pak ik dat moment. Maar soms heb je dan net een afspraak met collega’s, staat m’n oudste dochter na 10 minuten al weer naast je of komt er wat anders tussendoor. Als het ’s middags niet lukte, mediteerde ik net voor het slapen, maar dan ging het opdrukken en boek lezen vaak niet door. Ook vervelend!
 2. Mediteren helpt niet alleen tijdens de meditatie
  Ik dacht dat ik met mediteren vooral tijdens die 10 minuten een rustmoment kon pakken en mijn gedachten even tot rust kon brengen. Maar door ’s middags te mediteren, merk ik dat ik daarna de dag rustiger ben, minder snel afgeleid en dus meer aanwezig. Als het ’s middags niet lukte om te mediteren, was de kans groter dan ik wat kort af kon reageren (gelukkig is dat echt niet dagelijks, maar het kan soms voorkomen).
 3. Een geleide meditatie is veel makkelijker om te starten
  Ik heb beide geprobeerd: geleide meditaties (waar iemand je door de meditatie praat) en het gewoon zelf doen. En beide is mogelijk, maar een geleide meditatie is in het begin veel makkelijker. Want zonder begeleiding, was ik sneller afgeleid en duurde het langer voordat ik weer terug bij mezelf kwam.
 4. Meditatie is wetenschappelijk bewezen
  Veel mensen vinden meditatie nog steeds wel een beetje raar. Misschien wel omdat je raar stil moet zitten en bijvoorbeeld 10 minuten op je ademhaling let, terwijl je nog zoveel te doen hebt. Maar meditatie is gewoon wetenschappelijk bewezen, kijk bijvoorbeeld maar de documentaire serie Headspace Guide to Meditation op Netflix.

Aanstaande woensdag kijk ik met je naar de volgende Challenge. Benieuwd wat ik in maart ga doen?


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}