5 april 2021

Passie op dit moment – De Kracht van het NU

1  Reactie(s)

In deze blog leer ik je een simpele methode om nu meer passie te ervaren. Daardoor zal je meer energie en geluk ervaren in jouw leven. En natuurlijk kijken ook wat verder vooruit, zodat jij jouw passies ook kan plannen.

Stressen

Het was vrijdagochtend, nog niet zo lang geleden, toen mijn vriendin met mijn oudste dochter boodschappen was gaan halen. Mijn jongste dochter van net 1 jaar lag heerlijk te slapen, een ochtenddutje zoals elke dag, dus ik kon gewoon aan het werk.

Gelukkig maar, want ik had een drukke dag met veel afspraken die ik nog moest voorbereiden.

En hoewel ze normaal zomaar 2 uur heerlijk kan slapen, werd mijn dochter na maximaal een half uurtje al weer wakker, ging ze in haar bed staan en riep ze om aandacht.

Natuurlijk legde ik haar nog even terug. Maar ik zag het aan alles aan haar. Ze was helemaal klaar met slapen.

Even brak er een lichte paniek uit. Ik moest nog zoveel doen. Ze MOEST gewoon nog even slapen. Een half uurtje, dan zou mijn vriendin weer thuis zijn. Dan zou ik nog…

Het had geen zin. Dit was wat het was.

En toen dacht ik aan de techniek om NU meer passie te ervaren. Met één simpele vraag. En ik vroeg mezelf hardop af:

“Wat wil ik NU doen?”

Het enige wat in me op kwam is lekker wandelen met m’n dochter. Dus kleedde ik haar aan, hees haar in de draagzak op mijn borst en ging wandelen.

Een prachtige wandeling. Mijn dochter stralend lachend en met trappelvoetjes. Allebei lekker uitgewaaid langs het kanaal. En precies tegelijkertijd met m’n vriendin kwamen we weer thuis aan.

Lekker gelucht dook ik in mijn werk met meer focus dan ervoor, wat resulteerde dat ik dat half uurtje meer dan inhaalde.

Wat wil jij nog doen? Maak een Passie Lijst!

Om meer passie te ervaren moet je gewoon vaker doen wat je wilt doen.

Het klinkt zo simpel, maar zo is het echt! Want jij vindt natuurlijk niet alles leuk. In de dingen die jij leuk vindt, zitten jouw passies in, al is het soms maar voor een deel.

Dus schrijf eens een paar dingen op. En dan bedoel ik geen bucketlist! Want op een bucketlist staan vaak de grootste dingen waar je vaak niet eens aan toe komt. En natuurlijk mogen deze op jouw lijstje komen, maar zorg dat er ook genoeg dingen opstaan die jij vandaag, morgen of op je volgende vrije dag kan doen.

Dit noem ik een Passie Lijst!

Denk aan een boek lezen dat al zo lang op de stapel ligt, iets leuks doen met je kinderen, een nieuwe website lanceren, een eigen bedrijf starten, bungeejumpen en die ene documentaire afkijken. Alles wat in je op komt, zet je op je lijst.

Wat ga jij eerst doen? Welke passie eerst?

Klaar met deze lijst? Doorloop hem nog een keer en kies één ding uit die jij vandaag gaat doen. En als dat echt onmogelijk is, plan je het vandaag in. Als je maar vandaag een actie onderneemt!

Zorg dat je deze lijst bijhoudt. Voeg dingen toe en vink dingen af. En voor het beste resultaat plan je na het afvinken direct een volgende item in.

En als je merkt dat je echt even passie nodig hebt, stel jezelf dan die simpele vraag: “Wat wil ik NU doen?”

De Passie Challenge

Wil je jouw passies (her)ontdekken? Doe dan mee met de Passie Challenge en leer in 5 trainingen van een kwartier waar jij meer energie van krijgt en hoe jij meer geluk kan ervaren.

Nog één vraag

Wat ga jij als eerste doen? Laat een reactie achter onder dit bericht!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}