10 juli 2020

Quote van 10 juli

0  Reactie(s)

Wallace D. Wattles is de schrijver van het boek “The Science of Getting Rich” uit 1910. Dit boek wordt samen met “Think and Grow Rich” door velen gezien als de eerste keer dat persoonlijke ontwikkeling zo breed beschikbaar werd voor iedereen en nog steeds worden deze 2 boeken jaarlijks veel verkocht.

Wallace vertelt je hoe je alles kan bereiken wat je wilt in je leven, maar de hoe is vaak nog vaag en niet tastbaar. Als je je verder verdiept in wat hij beschrijft, zie je wel steeds vaker wetenschappelijke onderbouwingen van bijvoorbeeld neurowetenschappers over zijn theorieën. Wallace wist wel wat je moest doen en waarom, maar de hoe kon hij nog niet hard maken in zijn tijd.

Het ironische is dat Wallace in zijn methode benadrukt dat de hoe niet belangrijk is. Het gaat erom dat je jouw waarom (jouw Personal Why, Ikigai, Life Purpose of levensdoel) ontdekt en weet wat (jouw visie, jouw doelen) je wil bereiken en dit zo nauwkeurig mogelijk beschrijft. De hoe komt vanzelf uit de oneindige mogelijkheden die je dagelijks tegenkomt.

Maar… Het gaat niet vanzelf. Je kan niet liggend in een stoel zonder iets te doen een ton bij elkaar verdienen. Je zal tot actie moeten overgaan. Kansen zullen er zijn, soms dagelijks, maar je moet deze zelf aangrijpen.

Wat is jouw Life Purpose? En wat zijn jouw doelen?

“The very best thing you can do for the whole world is to make the most of yourself.”

Wallace D. Wattles

Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}