11 september 2020

Quote van 11 september

0  Reactie(s)

We leggen onszelf ontzettend veel beperkingen op. Berperkingen die je geleerd hebt vanuit je jeugd, vanuit je cultuur, vanuit je geloof of vanuit je omgeving.

Soms is het goed om jezelf af te vragen of deze beperkende overtuigingen wel echt waar zijn, of dat het tegenovergestelde minimaal even waar is.

Denk maar eens aan deze voorbeelden:

 1. Hard werken is gelijk aan succes
  Werk slim, niet hard, zei ik vaak tegen collega’s. Zorg dat je dubbel werk voorkomt. Voor mij misschien makkelijk om te zeggen met een achtergrond als programmeur. En voor jou is er ook ontzettend veel mogelijk om met vaak gratis software slimmer te werken.
 2. Het najagen van geld is inherent slecht
  Natuurlijk is er veel meer in het leven dan geld. En geld zelf mag nooit het einddoel zijn. Zie geld als een middel, waarmee je een rijker leven kan leiden. Met meer geld kan je meer leuke dingen doen, jezelf nog beter laten coachen en trainen en natuurlijk kan je met meer geld ook veel meer goede dingen doen.
 3. Mensen (of groepen mensen) zijn van nature slecht
  Mensen zijn in staat tot vernietiging en wreedheid. En maar we zijn ook in staat om diep lief te hebben, enorme offers te brengen en een diepgaand medeleven te voelen. En het idee dat mensen van nature slecht zijn, weerhoudt ons ervan te geloven dat we kunnen leren om beter te worden. Het weerhoudt ons er ook van om ons af te vragen waarom mensen zo handelen dat ze andere mensen pijn doen.
 4. Jouw succes moet eruitzien als het succes van iemand anders
  We brengen veel tijd door op social media en zien hier het ene succes verhaal na het andere. Naast dat social media nooit het hele verhaal vertellen (zoals de mislukkingen die voor het succes kwamen), hoeft dat succes niet jouw succes te zijn. Maak je eigen plaatje wat voor jouw succes is.

Jij zit aan het roer van jouw ongekende mogelijkheden.

“Believe in your infinite potential. Your only limitations are those you set upon yourself.”

– Roy T. Bennett

Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}