18 september 2020

Quote van 18 september

0  Reactie(s)

Het is een bekende uitspraak van Steve Jobs. Elke ochtend keek hij zichzelf voor de spiegel diep in zijn ogen. En dan vroeg hij zichzelf af of wat hij ging doen die dag, hetzelfde zou zijn als het zijn laatste dag van zijn leven zou zijn.

Voor Steve Jobs was dit een belangrijke stap, omdat hij zo dagelijks merkte of hij nog op de goede weg zat. En als hij de vraag een aantal keer achter elkaar met “Nee” moest beantwoorden, dan wist hij dat hij meteen moest bijsturen. Ook al was het met maar een hele kleine stap in een betere richting.

Veel mensen lijken zich allang niet meer af te vragen of ze vandaag niet beter wat anders zouden kunnen doen. Door beperkende overtuigingen denken we dat we nou eenmaal elke dag weer gewoon door moeten met bijvoorbeeld de baan die we al zolang hebben en veel zekerheid geeft.

Voor deze mensen de uitdaging. Ga dit weekend eens op zoek naar iemand die zijn geld verdiend met jouw hobby of passie. Laat jezelf eens verrassen dat het mogelijk is. En besef dan dat het voor jou ook mogelijk is en neem dit weekend meteen een klein stapje richting deze nieuwe mogelijkheid.

Over een jaar zal je jezelf zo ontzettend dankbaar zijn dat je deze ene stap hebt genomen…

Succes!

“Als vandaag de laatste dag van mijn leven was, zou ik dan doen wat ik vandaag ga doen?”

– Steve Jobs

Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}