2 oktober 2020

Quote van 2 oktober

0  Reactie(s)

En even zeker ook een quote die voor mij geldt. Hoe makkelijk is het soms om een groot doel los te laten en jezelf helemaal te verliezen in bijvoorbeeld een spelletje op je smartphone.

Begrijp me goed: het is natuurlijk helemaal niet verkeerd om af en toe een spelletje te spelen. Een goede balans tussen je inzetten en je ontspannen is ontzettend belangrijk. Maar we weten tegenwoordig ook dat de meeste smartphone spelletjes en social media kanalen zijn ontwikkeld om je zo vaak mogelijk het scherm weer aan te zetten.

Zoals altijd is de eerste stap bewustwording. Begin vorig jaar heb ik zelf mee gedaan aan een digital detox challenge: een maand lang zo min mogelijk op mijn smartphone. En dat werkt super voor mijn bewustwording, ook al zit ik nu natuurlijk meer op mijn smartphone dan tijdens de challenge.

Ben jij bewust hoeveel uur je per dag op je smartphone zit? Bij nieuwere smartphones kan je dit bij instellingen inzien, en anders zijn er apps voor te vinden. Alle tips vind je nog op onze website.

“In the absence of clearly defined goals, we become strangely loyal to performing daily trivia until ultimately we become enslaved by it.” – Robert A. Heinlein


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}