25 september 2020

Quote van 25 september

0  Reactie(s)

Vandaag (25 september) is het Wereld Droomdag. De mooiste dingen kunnen tot ons komen in een droom, denk maar aan Martin Luther King (“I had a dream”), Albert Einstein (droomde over E=mc2) en Friedrich Kekulé (droomde over de benzeenring).

De Dag van de Droom draait dan ook niet zozeer om de hersenspinsels in jouw slaap, maar om ambitie. Om te besluiten om jouw droom werkelijkheid te maken.

Welke droom zou jij realiseren als je wist dat je niet kon falen? En is dit een droom van jezelf of oorspronkelijk van iemand anders?

Om jouw droom te kunnen onthouden, kan je deze 6 stappen van Jim Kwik vanavond al toepassen. Onthoud het acroniem DREAMS:

 • D staat voor Decide (besluit):
  Maak de bewuste keuze om je dromen te onthouden.
 • R staat voor Record (vastleggen):
  Door het vastleggen van je dromen traint je jezelf om er meer gevoelig voor te zijn. Bewaar een pen & papier naast je bed of gebruik je smartphone hiervoor.
 • E staat voor Eyes (ogen):
  Houd je ogen dicht tijdens de eerste paar minuten na het wakker worden. De meeste dromen vergeet je binnen een paar minuten nadat je wakker wordt. Door je ogen gesloten te houden, word je niet afgeleid door de omgeving.
 • A staat voor Affirm (bevestigen):
  Bevestig dat je jouw dromen zult herinneren. Stel de intentie vast voordat je slaapt door hardop te herhalen: “Ik zal mijn dromen herinneren.”
 • M staat voor Manage (beheren):
  Alleen in diepe slaap kan je dromen. Houd dus een regelmatige slaaproutine aan, maak je hoofd leeg voor het slapengaan en zorg voor een goede slaapplek.
 • S staat voor Share (delen):
  Deel jouw dromen en praat erover met anderen. Hoe meer je je dromen erkent en ze naar de oppervlakte brengt, hoe gemakkelijker het is om ze te onthouden.

Succes met dromen. En veel plezier met het realiseren van jouw grootste droom.

“Wat zouden we kunnen bereiken als we wisten dat we niet konden falen?” – Eleanor Roosevelt


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}