1 januari 2019

Dag 1 – Pieter – Eerst inzicht

Als je met iets wilt minderen, is het natuurlijk heel belangrijk om inzicht te krijgen in hoeveel je iets echt gebruikt. De nieuwste versies van Android en iOS hebben deze optie al ingebouwd, maar oudere toestellen hebben hier vaak nog niet de beschikking over. En ook ik kan hier nog geen gebruik van maken.

Gelukkig heb ik daar een oplossing voor in de vorm van een app. Een kleine waarschuwing vooraf, want dit kan best confronterend zijn. Zo kwam ik erachter dat ik op sommige dagen wel 3,5 uur naar dat kleine scherm zit te staren. Oeps…

De app die Floris en ik gaan gebruiken heet Quality Time. Deze app is alleen beschikbaar voor Android. Heb je een iPhone, niet getreurd, een aanrader is de app Moment uit de iStore.

De apps draaien op de achtergrond en houden bij hoe vaak en voor hoe lang jij je smartphone aanzet. De Android app Quality Time kan je daarnaast ook zien hoelang je welke app gebruikt. Of dat nu Facebook, Whatsapp, of Instagram is; je grootste verslavende apps worden direct zichtbaar. De iOS app Moment biedt deze functie ook, maar de app is wel Engelstalig.

Bewustzijn is een belangrijke stap. Als je het prima vindt hoeveel tijd je aan je smartphone besteed, is er natuurlijk ook geen probleem. Als je er van schrikt, kan het inzicht je helpen om tijd te minderen. Stel een doel per dag of verwijder gewoon die ene app waar je zo lang mee bezig bent. Uiteindelijk gaat het om een juiste balans tussen online en offline.

Morgen stuur ik mijn eerste overzicht voor 1 januari. Ik hoop goed te beginnen en deze dag vooral bezig te zijn met nieuwjaarswensen in real life!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}