11 januari 2019

Dag 11 – Pieter – Geen smartphone op de WC

Weet je nog vroeger, toen je nog geen smartphone op de WC had? Wij hadden een boekje hangen van een bepaald WC papier merk en voorderest moest je maar staren naar de tegels of het plafond om te kijken of ergens een figuurtje kon herkennen in de patronen.

Bijkomend voordeel: na 5 minuten was je ook echt wel klaar.

Tegenwoordig kan ik soms wat langer op dat kleine kamertje zitten. Want ik heb altijd een smartphone bij me waarmee ik de hele wereld kan bereiken, of gewoon oneindig kan scrollen op social media of 9gag.

Ook op je werk is de WC even een rustig moment waar je je privé berichtjes kan checken en toch nog even dat ene ding kan Googlen.

Groot nadeel: hoewel ik ver voor sta, is dit niet de manier waarop ik de wedstrijd ga winnen. Zoals bij zoveel dingen gaat het om je aandacht houden bij wat je doet. Of in dit geval misschien meer even ontspannen.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de smartphone gebruikers hun toestel meenemen naar de WC. Ik leg hem voortaan even weg voordat ik naar het kleine kamertje ga. En ik pak voortaan dus even een paar minuten rust.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}