14 januari 2019

Dag 13 – Floris

Ik mag deze ochtend uitslapen. Mijn vrouw en ik hebben afgesproken dat we om-de-beurt een dagje wat langer mogen blijven liggen in het weekend. Vandaag is mijn dag. Dat betekent in dit geval dat ik tot 8 uur lekker in mijn bedje mag blijven liggen ipv van 6.30. Terwijl ik al mijn meiden in de woonkamer hoor praten, spelen, ontbijtje eten, doezel ik nog even weg. Heerlijk!

Het betekent ook dat ik pas later op mijn smartphone begin te kijken. Alhoewel het me al wel gelukt is om de telefoon ’s avonds op een fatsoenlijke tijd uit te zetten gaat ie ’s morgens gewoon weer aan als de oogjes open gaan. Toch even kijken wat er allemaal is gebeurd en of ik nog wat belangrijks heb gemist. In het weekend zou ik de telefoon nog wat langer uit kunnen laten, maar doordeweeks wil ik ’s ochtends toch alvast bereikbaar zijn voor (belangrijke berichtjes van) werk.

Vandaag is het een heerlijk rustig dagje. Ik sta op, doe een ontbijtje en ga nog even wat werk gerelateerde dingen doen op mijn computer. Daarna komt de lunchtijd al vrij snel, doe ik nog even een kort slaapje. De middag spendeer ik al spelletjes pelend (Kolonisten van Catan) met de meiden. Daarnaast gaan we nog even de deur uit om een ijsje te eten vanwege de goede resultaten op school en halen we alvast sushi voor het avondeten.

Al met al een hele relaxte zondag. Toch heb ik mijn smartphone weer goed gebruikt. Op de bank liggend check ik mijn berichtjes en scroll ik door 9gag. Was dat nou echt nodig?! Nee … eigenlijk niet. Toch voelt het lekker om af en toe gewoon lekker doelloos op je telefoon te zitten en toen moest ik ineens denken aan een collega van mij. Hij heeft een aantal kinderen en wilde het snoep gebruik terug brengen. Daarbij stelde hij toen voor om gedurende de week helemaal niet meer te snoepen, maar op zaterdag een snoepdag te houden. De kinderen mochten dan zoveel snoepen als ze wilden. Dit werkte erg goed. Doordeweeks vroegen de kinderen niet meer om snoep en op zaterdag konden ze hun gang gaan. In het begin was dat helemaal geweldig, maar als je je helemaal vol mag eten, begin je er na een tijdje ook wel genoeg van te krijgen. Het snoepgebruik doordeweeks en op zaterdag nam allebei af.

Ik zou dit eigenlijk ook in moeten gaan voeren. Op zaterdag lekker onbeperkt op je mobiel en de rest van de week dan niet. Ik denk dat het zou werken. Ik ga nog eens even nadenken hoe ik dit concept kan uitwerken.

Mijn totale verbruik voor 13-januari is: 2 uur en 10 minuten.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}