15 januari 2019

Dag 14 – Floris

Na een paar dagen digitaal gezondigd te hebben, probeer ik me weer op de wedstrijd te richten. De focus moet even terug komen en daarom ga ik de tweede helft van januari in met een nieuwe uitdaging: ik ga proberen om mijn smartphone gebruik in de tweede helft van januari te reduceren met 50% tov de eerste helft van januari (op aanraden van Pieter). Deze nieuwe persoonlijke uitdaging gaat in vanaf 16-januari.

Op een werkdag wordt ik altijd minder afgeleid door mijn telefoon. Dan probeer ik me compleet op mijn werk te richten. Toch begin ik ’s ochtends al met het regelen van wat zaken op mijn smartphone. Dat is makkelijker dan de computer opstarten, maar vreet wel weer in mijn smartphone gebruik. Verder lees ik ook Pieter zijn blog nog even. Hij houdt het goed vol. Gaat hij nog digitaal zondigen, of is hij helemaal digitaal bekeerd?

Op werk gaat het redelijk goed, maar grijp toch weer naar de smartphone om te overleggen over die lunch afspraak. En tijdens de lunch toch even de foto’s laten zien van mijn nieuwe drone. De nieuwe Tello van DJI. Geweldig mooie drone. Ik heb er super veel plezier van.

’s middags bellen mijn ouders nog even. Gezellig even bijpraten over het wel en wee in Nederland en Hong Kong. Altijd fijn om ze even te spreken en daar laat ik zeker geen wedstrijd tussen komen. Dit is voor Pieter natuurlijk makkelijker. Hij kan zijn ouders gewoon even thuis bezoeken.

De tijd vliegt voor bij en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. De focus is al weer een beetje terug. Toch is het vandaag weer vreselijk mis gegaan met mijn smartphone gebruik. Ik ga me nu voorbereiden op de tweede seizoenshelft (en misschien 9gag maar eens even van mijn telefoon gooien). Succes, Floris!

Mijn totale smartphone gebruik voor 14-januari is: 2 uur en 43 minuten.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}