15 januari 2019

Dag 15 – Pieter – Kladblokjes

Terwijl Floris nog even minuten aan het plussen is, zodat hij de 2e helft van januari dit makkelijk kan halveren (nee hoor, grapje), zie ik mijn smartphone gebruik, sinds de kerstvakantie voorbij is, heel gelijk blijft op ongeveer een half uur per dag. Gisteren zat ik bijvoorbeeld op 27 minuten.

Ook merk ik dat het aanpassen van mijn smartphone zodat hij alleen grijstinten weergeeft, de tijd niet verminderd. Wel begin ik het als irritant te ervaren. Klein voordeel: het maken van foto’s in zwart-wit is wel erg artistiek.

Ook miste ik iets om snel aantekeningen te maken. Bijvoorbeeld voor een boodschappenlijstje. Op mijn smartphone had ik daar de handige app Keep voor. Het boodschappenlijstje had ik ook gedeeld met mijn vriendin, zodat we hetzelfde overzicht hadden. Handig dus!

Tijdens deze challenge heb ik nu heel old school een kladblokje uit de kast getrokken. Groot nadeel is wel dat ik nu niet hetzelfde overzicht heb als mijn vriendin.

Maar er zijn ook voordelen. Omdat ik het kladblokje ook op mijn nachtkastje leg, kan ik goede ideeën midden in de nacht of ’s morgens vroeg even snel opschrijven. Zo heeft Einstein ooit de relativiteitstheorie opgeschreven na een levendige droom. Zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Wie weet wat ik nog voor goede ideeën ik bedenk…


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}