17 januari 2019

Dag 16 – Floris

Ik had de overwinning al bijna uitgeroepen, maar Pieter herstelde zich nog net op tijd en blogde 1 dag later over zijn dag. Dat wordt inderdaad, volgens de regels, geaccepteerd.

Ondertussen ben ik aan de tweede helft van de wedstrijd begonnen, met een nieuwe uitdaging: zorg ervoor dat het smartphone gebruik in de tweede helft 50% minder is dan in de eerste helft. Ik heb een aantal nutteloze apps eraf gegooid, heb mijn motivatie weer gevonden en ga de strijd aan.

Het grootste gedeelte van de dag gaat het goed. Op kantoor leg ik hem buiten handbereik en focus me volledig op werk. Daarbij pas ik ook weer het efficiency systeem toe: het is niet efficiƫnt om de hele tijd op je telefoon te kijken (net als met de email). Kijk er op gezette tijden naar en geef het dan je volledige aandacht.

Ik ontkom toch niet helemaal aan de whatsapp. Moet wat dingetje overleggen, even met het thuisfront afstemmen hoe laat ik thuis ben en ook nog even lezen wat er in Nederland is gebeurd. Daarnaast kijk ik in een zwak momentje nog even op internet naar het nieuws, maar dat is eigenlijk ook al helemaal niet zo erg.

Al met al ben ik tevreden over vandaag met een totaal smartphone gebruik van 41 minuten.

En … o ja … in China hebben ze nu aparte stroken waar je met en zonder je smartphone op straat kunt lopen. Geweldige uitvinding!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}