18 januari 2019

Dag 17 – Floris

Op werk hadden we vandaag een presentatie over WeChat met als werktitel “Wie is de We in WeChat”. WeChat is het alles-in-1 Chinese platform, waar je kunt chatten, je boodschappen kunt doen en je kleren kunt uitzoeken. Je kunt er in principe bijna alles op doen. Zo ongeveer iedereen in China zit er al op en van de 200 minuten die mensen gemiddeld dagelijks op hun smartphone zitten, gaan er ongeveer 90 op aan WeChat. Er is een hoop om WeChat heen gebouwd en daarom is het een erg belangrijk forum. Een van de twijfels die mensen hebben bij het platform blijft natuurlijk de privacy. Wat gebeurt er uiteindelijk met je data?

Dit is eigenlijk ook een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je op je smartphone zit: welke data hebben ze van me en wat gaan ze ermee doen? En hierbij geldt ook, hoe minder je op je smartphone zit, hoe minder data ze van je hebben.

Natuurlijk kan het ook voordelen hebben als je data deelt met andere partijen. Bijvoorbeeld omdat je dan mooie persoonlijke aanbiedingen krijgt. Je moet er alleen wel voorzichtig mee omgaan.

De 17e dag van de grote uitdaging en de 2e dag van mijn mini-uitdaging kom ik uit op 47 minuten. Niet slecht.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}