19 januari 2019

Dag 18 – Floris

Een goede voorbereiding is het halve werk en vandaag heb ik me niet goed voorbereid. Inmiddels ben ik al weer in mijn tweede Harry Potter boek, maar hij is bijna uit. In de metro lees ik de laatste bladzijden van zijn spannende avonturen. Nu heb ik echter niks meer om te lezen bij mij en dan kom je toch al vrij snel in de verleiding om op je smartphone te gaan kijken. Even het nieuws bekijken, even nog een mailtje schrijven, etc.

Ik concentreer me op kantoor weer volledig op mijn werk, maar als de lunchpauze aanbreekt, wil ik toch even wat anders doen. Een collega had een documentaire op Netflix over ‘bewijs voor buitenaards leven’ aangeraden: Unacknowledged. Ik besluit om deze documentaire te gaan bekijken, terwijl ik mijn door mijn vrouw gemaakte pasta salade opeet. Lekker en leerzaam! Zou buitenaards leven dan toch echt bestaan? Het is haast naief om te denken dat het niet zou bestaan aangezien ons heelal oneindig groot is. Zouden ze daar al verder zijn met hun beschaving? Hebben ze daar ook een smartphone challenge of zijn ze daar al weer afgekickt? Het jammere is wel dat Netflix is geblokkeerd op werk en daarom kijk ik de documentaire op mijn telefoon. Dit zorgt wel weer dat mijn smartphone gebruik weer omhoog gaat.

De rest van de dag houd ik mijn smartphone gebruik aardig onder controle. En dan is het tijd om naar huis te gaan en van het weekend te gaan genieten. Prettig weekend!

Mijn totale gebruik voor 18-januari is: 2 uur en 8 minuten (waarvan 1 uur en 30 minuten op Netflix).


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}