21 januari 2019

Dag 20 – Floris

Vandaag komen de kindertjes rond 6.30 onze kamer binnengeslopen. Dat is, als je definitie van sluipen “een hoop kabaal maken waarvan iedereen wakker wordt” is. Gelukkig stellen ze zelf voor om samen in de woonkamer te gaan spelen. Heerlijk! Kunnen wij nog even blijven liggen. Dat is best lekker na een spelletjesavond waarbij we niet al te vroeg naar bed gingen.

Een van de dingen die ik me pas de volgende dag realiseerde, is dat ik tijdens de spelletjesavond niet 1 keer op mijn telefoon heb gekeken. Normaal gesproken bekijk ik op zaterdagavond altijd even de standen van de wedstrijden in de Premier League, het nieuws of mijn whatsapp. Maar nu heb ik dat dus niet gedaan. Ik weet niet helemaal of het komt omdat ik zo druk bezig was met de Rummikub of omdat ik mijn smartphone dus echt minder nodig heb. Ik hoop het laatste. Het voelt in ieder geval als een goede mijlpaal.

Deze zondag doen we het verder rustig aan. Ik speel nog een spelletje UNO met de dames. Neem even de tijd om uitgebreid in bad te gaan liggen (en met het derde deel van Harry Potter te beginnen) en ga ’s middags ook nog even met de dames zwemmen. ’s avonds eten we sushi. Dat vinden de meiden lekker en het is makkelijk op de “papa kookt”-dag.

’s avonds bel ik nog wel even met mijn ouders via de whatsapp. Gezellig om weer even bij te praten.

Ik las trouwens dat je ook een tijdslimiet kunt instellen voor bepaalde apps: “Android-gebruikers kunnen binnenkort per app een tijdslimiet instellen. Als de limiet is bereikt, wordt het icoontje van de app grijs getoond als een visuele reminder. (2018)”. Hele mooie uitvinding, moet ik eigenlijk meer mee gaan doen.

Mijn totale smartphone gebruik voor 20 januari komt uit op: 1 uur en 8 minuten.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}