24 januari 2019

Dag 24 – Pieter – Scheiden van e-mail

Alles in één heeft zo zijn nadelen. Zo had ik mijn privé e-mail samen met de e-mail van mijn eigen bedrijf en van mijn vrijwilligersactiviteiten in één grote e-mailbox.

Soms was dat super handig, want alles staat makkelijk bij elkaar en je hoeft niet in verschillende mailboxen op zoek naar die ene e-mail. Maar het heeft ook zeker nadelen, zo ook bij deze challenge.

Als je namelijk je privé e-mail controleert, en je ziet een e-mail van je werk of iets anders, ben je natuurlijk geneigd om meteen te kijken. En voor je het weet zit je uren in je mailbox e-mail te lezen, te archiveren, enzovoort.

Gisteren heb ik daarom een start gemaakt met het splitsen van mijn mailboxen. E-mail van de Leidse Reddingsbrigade en Zwemschool Leiden naar Outlook, privé e-mail naar mijn persoonlijke Gmail en voor mijn eigen bedrijf een aparte Gmail met alle e-mail. Best een klus om vele GB aan data goed te scheiden, dus ik ben er nog niet.

De vervolgstap is dan om voor de verschillende mailboxen verschillende tijden te plannen om even de e-mail bij te werken, zoals ik ook al in Dag 8 beschreef.

Gisteren kwam ik trouwens uit op 34 minuten. Ik blijf rond het half uur hangen (met enkele uitschieters beide kanten op). Niet slecht!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}