25 januari 2019

Dag 25 – Pieter – Inspireren

Het grote doel van onze challenge is het bewust worden van ons smartphone gebruik. Maar het allerleukste is dat je soms iemand inspireert om ook bewust te worden van zijn verbruik.

Zo heb ik al veel collega’s en vriendin geïnspireerd om in ieder geval hun smartphone gebruik te meten. En ook heb ik al van verschillende mensen gehoord dat ze meer rust ervaren, nu ze hun smartphone vaak bewust even links laat liggen.

Ook merk ik dat het voor sommige familieleden het nog een stap te ver is. Ze moeten toch bereikbaar zijn? Tuurlijk, ook mij kan je bij nood gewoon ’s nachts bereiken, lees hier hoe jij dat ook doet.

Maar het allermooist vind ik nog de challenge van enkele directe collega’s. Zij gaan hun smartphone niet links laten liggen, maar misschien nog wat extremer: ze gaan een week lang elke internetverbinding op hun smartphone uitzetten.

Dus geen mobiel internet, maar ook niet thuis op de Wifi. Wow!

Ik hoop dat ze de week vol gaan maken. En ben benieuwd naar hun bevindingen. Ik zal ze alvast de grote tip geven om hun collega’s, vrienden en familie goed te informeren. Want bellen en SMS werkt nog wel, maar even een WhatsAppje is zonder internetverbinding niet mogelijk.

Gisteren kwam ik trouwens uit op 8 minuten, waarvan zelfs nog 2 minuten in de Quality Time app om alle schermprintjes te maken voor de cijfers. Een duidelijke uitschieter naar beneden dus!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}