30 januari 2019

Dag 29 – Floris

Timothy Ferriss heeft er een boek over geschreven: een werkweek van 4 uur. Je kunt hem op Bol.com kopen (dit is trouwens geen gesponsorde reclame, maar mocht Bol.com me willen sponsoren, dan mogen ze best wat geld overmaken). Enfin, terug naar de werkweek van 4 uur. Alles waar je normaal gesproken 32-40 uur over doet even samenpakken in 4 uurtjes. Wow! (ik heb het boek trouwens niet gelezen, maar het klinkt wel super gaaf). 4 uurtjes werken en dan gewoon lekker vrij zijn. Had ik dat maar gedaan vandaag. Had ik maar 4 uur gepakt en mijn werkweek afgerond. In plaats daarvan heb ik 4,5 uur op mijn mobiel gezeten. Help! Dat neigt toch weer een beetje naar oude gewoontes. Gewoontes die ik mezelf had afgeleerd, maar nu weer terugkomen omdat ik 1) vannacht niet kon slapen en in de woonkamer nog even het nieuws ging bekijken (op mijn mobiel) 2) in de pauze toch nog even een filmpje bekeek terwijl ik mijn lunch op at (op mijn mobiel) 3) in de metro naar huis weer op mijn mobiel zat (op mijn mobiel … uuuh .. oh ja dat had ik dus al gezegd).

Het is tijd om de focus weer even terug te krijgen. En daarom gaan we binnenkort dus op vakantie. Naar dat beach resort waar weinig bereik is. Een goede start om weer even te ont-smartphonen.

Nog 2 dagen bloggen en dan zit het er weer op. Ik heb een hoop geleerd in de afgelopen maand. Ik zet het morgen en overmorgen nog even voor jullie op een rijtje.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}