4 januari 2019

Dag 3 – Floris

Om 7 uur gaat de wekker en blijf ik nog lekker even liggen. Ik heb de ochtend namelijk vrij genomen om in de rij te gaan staan bij de legowinkel en ik hoef er pas rond 8 uur te zijn. Vandaag komen er 2 nieuwe limited edition sets uit die specifiek voor de Aziatische markt zijn gemaakt: Chinese New Year’s Eve Dinner en de Dragon Dance. Als lego fan moet ik die natuurlijk hebben.

Even na 7-en hoor ik geluid uit de kamer van mijn meiden komen. Het uitslapen is voorbij en de dag gaat beginnen: ontbijt maken voor de dames, snel wat kleren aantrekken en een grote tas pakken om mijn legosets in te kunnen doen. Ik heb niet de tijd gehad om te ontbijten, maar ik heb wel mijn boek en mijn mobiel bij me. Welke van de twee gaat winnen als ik straks 2 uur in de rij moet wachten?

Als ik om 8 uur bij de legowinkel aankom, ben ik niet eens de eerste. Er zit nog 1 iemand te wachten. Ik ga naast hem zitten en langzamerhand sluiten er steeds meer mensen aan. Ik pak mijn Harry Potter boek (het is hem gelukt om de eerste 11 jaar van zijn leven zonder toverstaf te doen. Ik heb wel het idee dat het steeds moeilijker gaat worden voor hem om zonder zijn staf door het leven te gaan net zoals mijn mobiel en ikzelf. Daarbij moet gezegd worden dat ik mijn eerste mobiel (en geen eens een smartphone) pas op mijn 18e had) en begin te lezen. Af en toe kijk ik toch even op mijn telefoon. Voor werkmailtjes en prive berichtjes, maar het lukt me dat wat meer gestructureerd te doen. Elke uur 1 keer en dan met de volle aandacht.

Om 10 uur gaat de winkel open en kan ik mijn sets kopen. Geweldig. Het is gelukt.

Daarna snel naar huis om de sets neer te zetten en hop naar werk. Tot dusverre heb ik mijn mobiele gebruik redelijk binnen de perken weten te houden.

Op werk probeer ik mijn telefoon weer buiten handbereik te houden, maar toch kijk ik er af en toe nog op. Niet erg, want dat moet af en toe ook gewoon kunnen, maar ik heb er al wel wat meer regelmaat ingebracht. Niet meer elke 5 minuten, maar toch een uurtje, soms een half uurtje. Ok .. ok … inderdaad kijk ik er soms 5 minuten later ook weer op, maar ik heb het door en dat is de eerste stap in mijn verbeter proces.

Om 19u weer richting huis en onderweg lees ik nog wat in mijn Harry Potter boek. s avonds raak ik mijn telefoon eigenlijk nauwelijks aan. Ik zit nog wel wat op mijn laptop om wat mailtjes te beantwoorden.

Mijn totale smartphone gebruik voor 03-januari is: 33 min (ik ben zelf ook redelijk verbaasd. Dit had ik niet verwacht, maar de QualityTime app liegt niet).


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}