6 januari 2019

Dag 5 – Floris

Zaterdag. Yes! het is weer weekend. Ik ben nog niet helemaal opgeknapt, dus besluit het vandaag rustig aan te doen. Een ontbijtje, beetje tv kijken en wat dingetjes regelen op mijn computer. Mijn vrouw neemt de kinderen mee naar het zwembad, dus ik heb de ochtend voor mezelf. Ik spendeer de rest van de ochtend grotendeels op mijn computer voor werk gerelateerde zaken. Dit kan ik helaas niet vermijden. Ondertussen heb ik al wel een paar keer op mijn mobiel gekeken. Toch even checken of er nog wat gebeurt is in Nederland terwijl ik sliep, of dat mensen in Hong Kong vanmorgen al berichtjes hebben gestuurd. Ik zie een hoop berichten voorbij komen. Beantwoord een aantal en ga dan weer aan de slag.

Als de kinderen en mijn vrouw weer terug zijn, gaan we de lunch klaar maken (en met ‘we’ bedoel ik mijn vrouw, want die is een veel betere kok dan ik). Een heerlijke wrap met humus, wortel, tomaat en avocado is het resultaat. Ze heeft zich deze keer echt overtroffen. Hier zou je je smartphone een weekend voor uitzetten.

’s middags ontkom ik toch niet helemaal aan mijn telefoon. Ik ben namelijk ooit in een ver verleden (om precies te zijn 2013) met een kerstbomen initiatief begonnen. Samen met de familie hadden we het idee om (kunst) kerstbomen voor oudere mensen op te gaan zetten. Meestal lukt het deze mensen niet meer om de boom zelf op te tuigen en hebben ze ook geen ruimte meer om een boom op te slaan (of om hem ergens te gaan kopen), terwijl ze wel heel graag een boompje willen hebben staan met kerst. Het idee is uitgegroeid van een boompje of 15 naar bijna 50 dit jaar. Toen ik naar Hong Kong verhuisde heeft de familie het verder overgenomen, maar ik ben er nog wel steeds bij betrokken. Even de laatste dingetjes over de app communiceren en iedereen sterkte wensen. Daarnaast even bereikbaar blijven voor als er nog vragen zijn.

……. oei! heb ik toch een belangrijk berichtje gemist. Ik had, toen ik in Nederland was, zelf ook nog een boompje opgezet, maar iets niet helemaal goed in de administratie gezet. Daar kwam een vraag over en die heb ik gemist. Gelukkig hebben ze het zelf kunnen oplossen, zonder dat er verder grote problemen uit voort kwamen. Niet veel later hoor ik dat de bomen weer allemaal zijn afgetuigd. We kunnen weer even een jaartje rustig aan doen. Wat een super familie heb ik toch dat ze dit doen.

De rest van de dag gaat snel voorbij. Ik speel nog een paar spelletjes Kolonisten van Catan met mijn oudste (die er trouwens heel erg handig in wordt en papa al regelmatig verslaat. Nu nog de junior editie, maar binnenkort waarschijnlijk ook met de grote mensen variant), terwijl de jongste nog even een spelletje speelt op de computer. Daarna avondeten, boekje lezen en dan is het tijd om naar bed te gaan (voor de meiden), waarna mijn vrouw en ik nog even een filmpje gaan kijken. Ook hierbij pas ik mijn nieuw verworden inzicht van gisteren ‘geef de volle aandacht’ toe. In plaats van half naar de tv en half naar mijn smartphone scherm kijkend, geef ik de volle aandacht aan de tv. We kijken “bird box”. De film waar we al zoveel over gehoord hebben. Erg spannend en dat zorgt er ook voor dat ik geen moment de neiging heb om naar mijn mobiel te grijpen. Misschien wordt de “bird box” challenge wel de volgende uitdaging tussen Pieter en mijzelf (grapje … ik wil hierbij even officieel vermelden dat het wordt afgeraden om de bird box challenge te doen en dat ik dit ook ten sterkste afraad).

Om 9 uur gaat de mobiel uit. Als ik naar bed ga, neem ik mijn mobiel niet mee (goede tip, Pieter!). Er zijn een hoop mensen, inclusief ikzelf, die hun mobiel ook als horloge gebruiken. Dit doe ik inderdaad overdag ook gewoon, maar voor in de slaapkamer heb ik een wekker gekocht. Kan ik mijn mobiel gewoon uit laten staan.

Mijn totale verbruik voor 05-januari is: 34 minuten.

Succes, Pieter! Ben benieuwd of je ook een wekker in de slaapkamer hebt staan of dat je gewoon aan de hand van de zon- en maanstand bepaald hoe laat het is.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}