6 januari 2019

Dag 6 – Geen smartphone tussen 9 en 9

Floris was er ’s avonds al mee gestart, en ik pak hem ’s morgens gewoon even door: geen smartphone tussen 21:00 uur ’s avonds en 9:00 uur ’s morgens.

Hierbij helpt het me dat ik mijn smartphone al uit de slaapkamer verbannen heb. Hierdoor hoef ik eigenlijk maar een paar uur ’s avonds en ’s morgens op te letten dat ik hem niet zomaar oppak. Wat ook helpt is dat mijn smartphone helemaal op “Niet storen” heb gezet van 21:00 tot 9:00 uur. (Lees hier hoe jij dat ook kan doen.)

Eigenlijk was dit een makkelijke stap. Ik merk dat ik op dag 5 mijn smartphone niet meer mis en het prima vindt om hem niet bij me te hebben. Ook als ik gisterenmiddag op pad ga, zonder smartphone, mis ik dat kleine apparaatje helemaal niet en ben ik vol bezig met de echte wereld.

Wel zie ik dat ik nog tot 21:30 uur op mijn laptop heb gezeten. Ik moet er dus op gaan letten om mijn laptop ook op tijd dicht te klappen, anders krijg ik alsnog hersenenstimulerend licht vlak voor het slapen gaan.

Mijn verbruik van gisteren kwam op 14 minuten uit. Vandaag hoop ik ook rond het kwartier te eindigen, maar vandaag is ook meteen mijn laatste vakantiedag. Ik ben benieuwd welke tijden ik ga neerzetten als ik weer aan het werk ben en ik ook de werk appjes weer binnen krijg.

Misschien de tip van Floris opvolgen om maar één keer per uur mijn smartphone te checken. En misschien op werk ook wat meer structuur aanbrengen in de notificaties op mijn werk laptop.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}