7 januari 2019

Dag 7 – Floris

Terwijl ik dit schrijf, merk ik dat de wedstrijd mij uit mijn handen begint te glippen. Vandaag voelde ik me nog steeds niet fit genoeg om naar werk te gaan en heb ik een dagje thuis gewerkt/uitgerust. Mijn werk email staat op mijn telefoon en ik moet af en toe even wat collega’s spreken. Dat vreet in mijn smartphone gebruik, maar ik heb niet echt een andere optie.

Ondertussen bekijk ik Pieter zijn smartphone gebruik nog een keer. Hij pakt het echt goed aan. Lijkt zich helemaal afgesloten te hebben van de digitale buitenwereld. Gaat ie (nog) vaker bij mensen langs, of heeft ie een andere truc om toch op de hoogte te blijven van wat er zich zoal buiten zijn huis speelt?

Ik breng de dag door achter de computer met mijn smartphone en wat documenten naast me (ik moet bereikbaar blijven). ’s middags even gezellig met mijn vrouw lunchen (thuis aan de eettafel). Als zij de deur uitgaat, heb ik (en het gebeurt niet heel vaak) het huis voor mij alleen. Kan ik me optimaal concentreren op mijn werk.

Ik had het er eerder ook al over, maar ik wil er wat meer op gaan letten waar ik de smartphone nu eigenlijk voor gebruik. Ik heb het gevoel dat ik al heel goed aan het minderen ben op het meer zinloze gescroll door mijn telefoon, maar werk gerelateerde zaken moet ik toch ook echt op mijn telefoon doen. Het lastige is dat ik dan ook meteen notificaties zie van andere apps/mensen die niet werk gerelateerd zijn. Toch maar overwegen om een tweede mobiel te kopen? Wat denken jullie?

Als de kinderen uit school komen, horen we de verhalen aan van hun eerste schooldag, drinken we een glaasje limonade en ga ik nog even aan het werk. Rond etenstijd zit het er dan op (qua werk) voor vandaag.

En dan komt het mooiste moment van de dag. Mijn vrouw stemt ermee in om een bordspelletje te spelen. Ik ben een bordspel fanaat en vind het super mooi om een spelletje te spelen (zij is iets minder fanatiek dan ik). We doen het (naar mijn mening) niet vaak genoeg, maar niet nadenken en pakken wat je pakken kan. Ik stel de Kolonisten van Catan voor, maar we komen uit op Alhambra. Ook leuk. Dit is dus echt een veel betere besteding van de avond, dan het op de bank hangen en doelloos op je smartphone scrollen. En ….. ik win zowaar. Deze dag kan niet meer stuk (afgezien van het feit dat mijn totale smartphone gebruik vandaag echt weer een piek heeft bereikt).

Mijn totale smartphone gebruik voor 07-januari is: 122 minuten (om nog te winnen, moet ik mijn telefoon eigenlijk nu al opsturen naar Pieter).


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}