9 januari 2019

Dag 8 – Floris

Nog steeds niet helemaal fit, dus vandaag nog een dagje thuis gewerkt en dat zorgt voor een zeer sterke toename (of ten opzichte van gisteren een stabilisatie) van mijn smartphone gebruik. Telefoontjes plegen en emailtjes checken gebeurt allemaal op de mobiel. Na mijn piek van gisteren (2 uur en 2 min) heb ik niet de illusie dat het vandaag veel minder gaat worden. Niks aan te doen. Gewoon stug vol blijven houden.

’s middags krijg ik een berichtje van Pieter “Als jij je smartphone niet meer gebruikt deze maand en ik gebruik hem maximaal 14,5 minuut per dag, heb ik gewonnen”. Ook lees ik op zijn blog dat ie het “digitaal in balans komen” ook goed op werk toepast. Hij is lekker bezig.

Ik zit ondertussen te bedenken hoe ik deze wedstrijd nog kan gaan winnen. Het wordt met de dag lastiger, maar er zijn zeker nog mogelijkheden. Zo heb ik al aan de hele familie gevraagd of ze Pieter om-de-beurt een uurtje kunnen bellen. Grapje natuurlijk, maar ik moet de trukendoos nu wel open gaan trekken.

Morgen ga ik weer naar werk en ik zal voor de grap eens bijhouden hoeveel mensen ik onderweg van huis naar werk op hun mobiel bezig zie. Normaal gesproken zijn er een hoop mensen verzonken in hun mobiel (en zie je de houding die leidt tot een smartphone-nek). Hoe kunnen we mensen hier meer bewust van maken?!

smartphones Hong Kong 2015-2022

En om nog maar eens met wat statistieken te strooien, het bovenstaande plaatje laat het aantal smartphones zien vanaf 2015 tot 2017 en vanaf 2018 het verwachte aantal smartphones in Hong Kong (https://www.statista.com/statistics/494594/smartphone-users-in-hong-kong/). Op een populatie van ongeveer 7.4 mln is dat toch een behoorlijk aantal smartphones. Op deze pagina kun je het gemiddelde aantal smartphones per inwoner vinden (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_smartphone_penetration). Hong Kong staat hier op de 8ste plek. 10 plekken hoger dan Nederland, maar de United Arab Emirates, Zweden en Zwitserland staan op 1,2 en 3.

Mijn smartphone gebruik voor 8-januari is: 72 minuten.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}