10 januari 2019

Dag 9 – Floris

Vandaag voelde ik me weer fit genoeg om naar werk te gaan (maar ik ben er inderdaad nog steeds een beetje ziek van omdat het er op lijkt dat ik straks zonder smartphone door het leven moet). Zou dit ervoor zorgen dat ik vandaag minder op mijn smartphone zou zitten? spoiler alert: het antwoord is ‘nee’.

Zoals ik had beloofd, heb ik vandaag eens goed om me heen gekeken terwijl ik naar werk liep. Hoeveel mensen zie ik die met hun mobiel bezig zijn: muziek luisteren, filmpjes kijken, bellen, spelletjes spelen, etc. Ik moet concluderen dat het zeker meer dan de helft is. Verzonken in hun mobiel, maar gewoon met de stroom meelopend. En niemand botst tegen elkaar aan. Indrukwekkend eigenlijk.

Hong Kong station

Vandaag op werk loop ik weer tegen allerlei redenen aan om mijn smartphone te gebruiken. Ik wil een instructie video op YouTube kijken, maar YouTube is geblokkeerd op werk. Ik moet een mailtje schrijven, maar de email-server die ik gebruik is ook geblokkeerd. Het kan helaas niet wachten tot ’s avonds.

Wel merk ik het verschil op werk. Ik heb al minder sterk de neiging om elke keer naar mijn mobiel te grijpen. Ik zie hier nog wel een verbeterpuntje. Ik gebruik mijn mobiel ook als klok. En als ik kijk hoe laat het is, zie ik ook meteen de andere berichtjes. Zal ik toch even kijken? misschien is het wel belangrijk? En voor je het weet kijk je niet alleen naar de whatsapp, maar ook even op je facebook, naar je email, die leuke-filmpjes-website, etc. Ik moet dus eigenlijk gewoon een horloge kopen (of zie Pieter zijn blog, mijn telefoon gewoon goed opschonen).

Ik merk dat het al weer bijna 22u is. Snel de mobiel uit en slapen.

Mijn totale smartphone gebruik voor 09-januari is: 66 minuten.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}