9 januari 2019

Dag 9 – Pieter – Van kleurtjes en leuk naar zwart en saai

Je smartphone ziet er wel een beetje uit als een gokkast. Vrolijke kleurtjes, een mooie achtergrond (bij mij een hele vrolijke foto van m’n dochter, voor de schermprint aangepast) en verschillende app icoontjes en widgets die meteen je aandacht vragen. Zodra ik mijn smartphone open, wordt mijn aandacht getrokken naar dit prachtige kleurenpallet. En met één makkelijke swipe naar links zie ik meteen het weer en het laatste nieuws, uiteraard aangepast op mijn interesses.

Natuurlijk kan dat anders. Dus heb ik gisterenavond een bijna helemaal zwarte achtergrond gekozen, heel veel apps en widgets weggehaald en ook nog eens de namen onder de icoontjes verborgen. Want laten we eerlijk zijn: als je het icoontje ziet, weet je echt wel welke app het is. En heb ik ineens een hele saaie smartphone.

Ik ben benieuwd welke apps of widgets ik ga missen de komende tijd. En of dit helpt om mijn smartphone gebruik nog verder terug te dringen. Of ga ik juist weer langer mijn smartphone gebruiken om die ene app ergens op te zoeken?

Terwijl Floris ziek lijkt te worden, omdat hij na januari toch echt zonder zijn smartphone door het leven moet, merk ik dat het lastiger wordt. Gisteren kwam ik uit op 27 minuten. Meer dan maandag en veel meer dan tijdens mijn vakantie. Betekent dit een terugval? Ben ik te extreem gestart en ben ik nu op zoek naar balans? Is er toch nog kans voor Floris…?

Ook vandaag wordt het lastig. Woensdag is “Papadag”. Eigenlijk is het elke dag Papadag, maar op woensdag ben ik vrij en zorg ik voor m’n lieve dochter. Fleur heeft de spelletjes op mijn smartphone ook ontdekt, en hoewel ik dit nog erg beperk, gaat dit me toch minuten kosten. Daarnaast moet ik vandaag nog een paar keer bellen, omdat we de begane grond en de keuken gaan laten opknappen. Ik ben benieuwd waar het totaal op uit komt vandaag!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}