4 februari 2019

De pest van de 21e eeuw

1  Reactie(s)

In een korte tijd zijn Floris en ik in een interessante wereld gedoken. Smartphone apps zijn namelijk ontworpen om te zorgen dat jij er zoveel mogelijk tijd aan besteed.

Je smartphone lijkt dan ook wel een beetje op een gokkast in je broekzak.

Dit zie je terugkomen in de vrolijke kleurrijke icoontjes van apps, de kleine tellertjes in de hoek van die icoontjes en de notificaties. Als je iemand toevoegt op LinkedIn zie je meteen een lijst met mensen die je misschien ook wel kent. En op je Facebook timeline kan je door “infinite scroll” steeds weer een volgend bericht lezen.

Tijdens onze challenge hebben we familie, vrienden, collega’s en andere bezoekers van onze website mogen inspireren, wat ik prachtig vind om te mogen doen. En hoe mooi zou het zijn als je nog veel meer mensen mag inspireren?

Toen ik las dat het Pesthuiscomplex in Leiden te koop staat begon het wel wat te kriebelen. Hoe mooi zou het zijn als we daar “de pest van de 21e eeuw” zouden kunnen bestrijden. Ik heb het dan over smartphone verslaving en andere vormen van ongezonde leefpatronen. Een prachtig leefstijlcentrum met ruimte voor digital detox retreats, inclusief gezonde voeding, mindfulness enzovoort. Maar het geld en de ervaring voor zo’n groot project heb ik helaas nog niet in huis.

Wie weet mag ik daar ooit een rol in vervullen.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}