1 februari 2019

Digital Detox: en de winnaar is…

Het is 1 februari en dat betekent dat de Digital Detox challenge voorbij is. En de winnaar mag geen verrassing meer zijn, als je kijkt naar de cijfers.

De winnaar is Pieter!

Na het winnen van de vorige challenge moest ik natuurlijk mijn titel verdedigen. En dat deed ik meteen door direct op 1 januari een knop om te zetten. Ik zat totaal op 1 januari 0 minuten op mijn smartphone.

Uiteindelijk kwam ik uit op ongeveer een half uur per dag. En dat vooral door het bewustzijn van mijn smartphone gebruik. Je smartphone kan je leven ontzettend makkelijk maken, maar ze zeggen niet voor niets:


Technology is a useful servant,

But a dangerous master.

Christian Lous Lange

Je hoeft niet direct te kijken als je een WhatsApp berichtje binnen krijgt. Het is niet erg om een dag je Facebook niet te checken. En laat je vooral niet verleiden door alle notificaties van al die apps die alleen het doel hebben om jou zovaak en zolang mogelijk gebruik te laten maken van die app.

Heb je een smartphone echt nodig? Natuurlijk niet, ik heb de grootste tijd van mijn leven zonder smartphone gedaan. Maar het maakt het leven wel veel makkelijker. Even contact met je broer in Hong Kong. Snel even een appje naar je collega als je later bent of altijd een actuele navigatie bij de hand.

En daarmee komen we tot een belangrijk punt. Want ja, ik heb mijn smartphone minder gebruikt in januari. Maar betekent dat niet het leven in Nederland, of mijn functie op werk, gewoon beter te doen is zonder smartphone? Uiteindelijk winnen we allebei, omdat we geleerd hebben ons bewust te zijn van ons smartphone gebruik.

Blijf me volgen via de website, Twitter, Instagram of Pinterest. En je kan me natuurlijk ook helpen jouw tips te delen als reactie.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}