31 december 2018

Een Nieuwe Challenge: Digital Detox

In de laatste blog van onze vorige challenge hadden we het al over een mogelijke volgende challenge:

“Op naar de volgende uitdaging? Misschien wel een weekend zonder smartphone, tablet en laptop. Al wordt bloggen dan wat lastiger. We houden jullie op de hoogte!”

Pieter Naber – 30 juni 2018 – A Minimalism Game

En na wat nadenken lijkt een weekend wel wat kort, maar ook wat extreem: helemaal zonder smartphone, tablet en laptop. Daarom hebben we de challenge iets aangepast:

In de maand januari gaan Floris en ik zo min mogelijk onze smartphone gebruiken. Zijn er nu dagen dat ik wel 3,5 uur naar dat kleine schermpje kijk, vanaf morgen moet dat geminimaliseerd worden.

De regels van de challenge zijn simpel:

  • De wedstrijd duurt van 1 januari 00:00 uur tot en met 31 januari 23:59 uur. We houden onze eigen tijdszone aan (Floris woont in Hong Kong, ik woon in Nederland).
  • Elke dag bloggen Floris en ik apart over ons smartphone gebruik op liveawesome.nl, inclusief een overzicht van de vorige dag. We vertellen waar we tegenaan lopen en geven handige tips om het zelf ook te proberen.
  • Als we een dag niet bloggen, krijgen we één dag uitstel. Bij uitzonderlijke situaties wordt het langer uitstellen in overleg geaccepteerd, maar anders wordt de persoon die niet blogt direct de verliezer.
  • Het gaat alleen om smartphone gebruik. PC’s, laptops en tablets vallen buiten de competitie. Het is echter niet toegestaan om je SIM kaart in je tablet of laptop te stoppen, zodat deze je smartphone volledig vervangt.
  • De winnaar is degene die over de maand gemeten het minst zijn smartphone heeft gebruikt. We tellen elke minuut van elke dag op.
  • En… De verliezer stuurt zijn smartphone op naar de winnaar.

The game is on!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
  1. Heren, ik volg jullie inspirerend voorbeeld en doe mee met het minimaliseren! Fun is in the real world.

Reacties zijn gesloten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}