13 januari 2023

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

0  Reactie(s)

Ook dit jaar was ik weer “lief geweest” en dus kreeg ik van Sinterklaas de nodige cadeaus. Zo kreeg ik ook het boek The Road to Freedom (De 4-Urige Werkweek in de Praktijk) van Karel Emck. In dit boek beschrijft hij hoe hij de principes uit het boek The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss succesvol heeft toegepast en zo zijn eigen 4 urige werkweek heeft gecreëerd.

Het boek van Timothy Ferris heb ik jaren terug al eens gelezen. De gedachtengang is fascinerend en wordt in het boek van Karel Emck nogmaals heel praktisch herhaalt.

Het EAD Model

Eigenlijk zijn er 3 stappen om tot de 4-urige werkweek te komen. Het EAD model:

 1. E staat voor Elimineren
  Alles wat geen waarde toevoegt, maar wel tijd kost, zet je een dikke streep doorheen.
 2. A staat voor Automatiseren
  Je gaat zoveel mogelijk automatiseren. Van vaker automatisch aanvullen gebruiken of een wachtwoord manager gebruiken tot volledig geautomatiseerde webinar en e-mailmarketing.
 3. D staat voor Delegeren
  Misschien wel de lastigste voor mij om te accepteren. Maar alles wat je niet kan elimineren en niet kan automatiseren ga je delegeren. Je wordt zo niet meer de aannemer van jouw bedrijf, maar de architect.

Natuurlijk zijn er de nodige valkuilen, werkt het EAD model alleen bij ondernemers in de kennisindustrie en moet je hard werken om dit allemaal te realiseren en moet je heel duidelijk hebben waarom je dit wil bereiken (dit laatste kan je ontdekken met bijvoorbeeld de Passie Challenge).

Een Nieuwe Challenge

Maar zou het mogelijk zijn om begin 2024 mijn bedrijf zo ingericht te hebben dat ik met 4 uur per week genoeg verdien om:

 • meer tijd te hebben voor mijn gezin, familie en vrienden?
 • spiritueel en intellectueel te blijven groeien?
 • nog meer mensen te helpen hun mooiste leven vorm te geven?

In ieder geval een interessante challenge voor dit nieuwe jaar!


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}