22 mei 2018

Kanye West twittert over telefoonverslaving

0  Reactie(s)

We zijn verslaafd aan onze smartphone. Dat betoogt Kanye West op Twitter. In vier tweets gaat hij in op de wijze waarop wij met onze mobiele telefoon omgaan. “Google dopamine”, schrijft hij in een van zijn tweets.

“Er was ooit een tijd dat we helemaal zonder smartphone konden functioneren”, schrijft de musicus. “Nu zijn we eraan verslaafd.” Daarna vergelijkt hij de mobiele telefoon met een hamer. “Zie je smartphone als een stuk gereedschap, niet als een verplichting.” Hij vraagt zijn volgers of ze rond zouden lopen met een hamer in hun zak. “Je pakt alleen een hamer als je hem nodig hebt”, concludeert Kanye dan. “Gebruik je telefoon als een hamer. Pak hem alleen als je hem nodig hebt.”

Daarna maakt Kanye een opmerking over Google. In een tweet schrijft hij alleen maar “Google dopamine”. Daarna tipt hij de documentairereeks The Century of the Self. De BBC zond die in 2002 uit. De reeks gaat over manipulatie van het grote publiek door grote concerns en de politiek. “Het duurt vier uur, maar na twintig minuten begrijp je wat ik bedoel”, schrijft Kanye.

In de documentaire komt Edward Bernays aan bod. Hij is de neef van Sigmund Freud en heeft er met een slimme campagne volgens Kanye in de vorige eeuw voor gezorgd dat rokende vrouwen algemeen geaccepteerd werden. “Zo gaat dat…”, schrijft hij zonder verder aan te geven wat de link is met de smartphoneverslaving waar hij het in eerdere tweets over had.

Bron: Fok.nl


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}