6 juli 2018

Vakantietrend: zonder smartphone op de boerderij

0  Reactie(s)

Het eerste deel van Nederland heeft zomervakantie! En waar gaan we dan massaal heen? Naar Frankrijk natuurlijk, maar het kan ook anders en hipper. Liefst zonder wifi, email en smartphone.

© ANP

Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn de top-drie vakantielanden voor ons. Maar je kunt ook een spannende vakantie hebben.

In het werk moeten we elke dag weer allerlei keuzes maken, maar dat geldt ook voor vakanties. Soms hebben we al keuzestress voordat de vakantie begint. Daar is wat op gevonden: het Srprs.me reisbureau.

Geen idee waar je heen gaat
Zo kun je bijvoorbeeld tien dag vakantie boeken, waarbij naar drie verschillende landen gaat, maar je weet nog niet welke.

Je krijgt dan een week voordat je vertrekt een envelop met verschillende vakjes. Die moet je openkrassen op het vliegveld en dat weet je naar welke bestemming je gaat.

Geen wifi
Om erachter te komen wat je volgende bestemming is, heb je dan wel je mobieltje bij je.

Wat ook populair is, zijn hotels waar je je juist geen wifi hebt. Bijvoorbeeld een kloostervakantie, waar je een hele week tegen niemand hoeft te praten.

Veel Nederlanders nemen hun werk mee op vakantie. Zo heeft 27 procent een laptop in zijn bagage, terwijl maar liefst 71 procent bereik aar is voor collega’s. Al met al hebben we op vakanit nog 2,5 uur per dag onze smartphone in onze hand.

Digitaal detoxen bij de boer
Als je digitaal wilt detoxen, dan kun je dat goed doen bij de boer. Je bent dan bezit met het ophalen van de koeien uit de weilanden voor het melken, daarna het voeren van de kalfjes, verder moeten de stallen weer schoon. De natuur en de dieren bepalen dus het ritme hoe je je leven leidt.

Bron: RTL Nieuws


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}