31 januari 2021

300 push ups per dag

0  Reactie(s)

Begin deze maand las ik een artikel over Olympiër Nick Symmonds die 300 push ups per dag deed.

300 keer opdrukken per dag, dat is toch veel te veel voor mij? Ik was altijd een zwemmer, maar eigenlijk komt de laatste tijd niet veel van sporten. Met moeite redde ik 50 keer opdrukken op een dag.

Maar als Nick Symmonds het kan, kan ik het ook.

Dus begon ik, gesteund door een habit tracker waarop ik het aantal keer, de omtrek van mijn bovenarmen en borst kon bijhouden.

Niet nadenken, maar gewoon doen.

Dat begon natuurlijk met de nodige spierpijn. In de eerste week voelde ik bijna continu een lichte spierpijn in mijn armen, borst- en rugspieren, maar het lukte! 300 pushups per dag!

De tweede week begon ook goed, maar op woensdag kreeg last van mijn borstspier, die flink pijn deed als ik opdrukte. Hierna volgde pijn in mijn onderrug en in het weekend verplaatste dit naar mijn bovenrug. Ik moest het aantal sterk terugschroeven om mijn lichaam te laten herstellen, in het tweede weekend heb ik geen één keer opgedrukt.

De 3e week ging ik weer opbouwen. Het ging goed met mijn rug, maar de borstspier speelde nog op tijdens het opdrukken. Tegen het 3e weekend zat ik weer op de 300 push ups per dag! WOW!

Dit was voor de eerste keer dat ik een fysieke challenge uitprobeer. Maar ook deze heeft ontzettend te maken met je mindset. Ik heb nu de overtuiging dat ik 300 keer per dag kan opdrukken, iets wat ik een maand geleden voor onmogelijk hield.

Mijn grootste geleerde lessen:

  1. Delen voor support. Ik had meer over deze challenge kunnen delen, via social media en bij familie en vrienden. Dat had waarschijnlijk nog meer support opgeleverd.
  2. Een habit tracker is ontzettend handig, zeker als je hem combineert met meetpunten. Ik hield de omtrek van mijn borst en bovenarmen bij en het is gaaf om te zien hoe die een paar centimeter zijn gegroeid.

Je kan veel meer dan je denkt. Als je het maar echt wilt.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}