Ik help jou om jouw Saboteurs te herkennen en te zorgen dat ze je leven niet negatief be├»nvloeden.

10 Saboteurs

Wat is een saboteur?

Saboteurs zijn de stemmen in je hoofd die negatieve emoties opwekken bij de manier waarop je omgaat met je dagelijks leven.


Ze vertegenwoordigen geautomatiseerde patronen in je geest voor hoe te denken, voelen en reageren.

Ze veroorzaken al je stress, angst, twijfel aan jezelf, frustratie, rusteloosheid en ongeluk.


Ze saboteren je prestaties, welzijn en relaties.

Ontdek van welke Saboteurs je last hebt

Doe de gratis Saboteur Assessment en krijg jouw uitslag in de mail.

Maak kennis met de Rechter, de eindbaas van de saboteurs

Maak kennis met de Rechter, de eindbaas van de saboteurs.
De Rechter is de universele saboteur waar iedereen last van heeft.

Hij is degene die je herhaaldelijk in elkaar slaat over fouten of tekortkomingen, je obsessief waarschuwt voor toekomstige risico's, je midden in de nacht wakker maakt met zorgen, je fixeert op wat er mis is met anderen of je leven, enzovoort enzovoort.

Je Rechter activeert de andere saboteurs, veroorzaakt veel van je stress en ongeluk, vermindert je effectiviteit en schaadt je relaties.

De andere Saboteurs

De rechter werkt met een of meer saboteurs samen om je gedachten te kapen en de meeste van je tegenslagen te veroorzaken. Komt een van deze je nu al bekend voor?

Vermijder

Op een extreme manier focussen op het positieve en plezierige. Vermijden van moeilijke en onaangename taken en conflicten.

Controlefreak

Op angst gebaseerde behoefte om de leiding te nemen en situaties en handelingen van mensen naar eigen wil te controleren. Hoge angst en ongeduld wanneer dat niet mogelijk is.

Streber

Afhankelijk van constante prestaties en prestaties voor zelfrespect en zelfvalidatie. Laatste prestatie snel afgeprijsd, altijd meer nodig.

Hyperrationele

Intense en exclusieve focus op de rationele verwerking van alles, ook relaties. Kan worden gezien als onverschillig, gevoelloos of intellectueel arrogant.

Waakzame

Voortdurende intense angst over alle gevaren en wat er mis zou kunnen gaan. Waakzaamheid die nooit kan rusten.

Pleaser

Probeert indirect acceptatie en genegenheid te verwerven door anderen te helpen, te behagen, te redden of te vleien. Verliest de eigen behoeften uit het oog en wordt daardoor boos.

Rusteloze

Rusteloos, constant op zoek naar meer opwinding bij de volgende activiteit of constante drukte. Zelden in vrede of tevreden met de huidige activiteit.

Perfectionist

Perfectionisme en behoefte aan orde en organisatie ging te ver. Angstig proberen te veel dingen perfect te maken.

Slachtoffer

Emotioneel en temperamentvol als een manier om aandacht en genegenheid te krijgen. Een extreme focus op interne gevoelens, vooral pijnlijke. Martelaarschap.

Ontdek van welke Saboteurs je last hebt

Doe de gratis Saboteur Assessment en krijg jouw uitslag in de mail.

Oorsprong van de Saboteurs

Saboteurs beginnen als onze voogden om ons te helpen de echte en ingebeelde bedreigingen voor onze fysieke en emotionele overleving als kinderen te overleven. Tegen de tijd dat we volwassen zijn, hebben we ze niet langer nodig, maar ze zijn onzichtbare bewoners van onze geest geworden.

De patronen van denken, voelen en reageren van onze saboteurs worden zacht gecodeerd in onze hersenen via neurale paden. Wanneer deze neurale paden worden geactiveerd, worden we 'gekaapt' door onze saboteurs en voelen, denken en handelen we onmiddellijk met behulp van hun patronen.

Maar zijn ze goed voor mij?

Je saboteurs beweren dat ze goed voor je zijn. Je Rechter vertelt je bijvoorbeeld dat je constant bezig bent met je fouten en tekortkomingen, waardoor je verbetert en presteert.

We weten allemaal dat pijn goed voor je is. Als je je hand op een hete kachel legt, zou het goed zijn om pijn te voelen, want daardoor trek je je hand er snel vanaf.

Negatieve emoties, vergelijkbaar met pijn, zijn slechts een korte seconde nuttig om je te waarschuwen. Maar als je gestrest, gefrustreerd of ongelukkig blijft, zul je een tunnelvisie hebben en niet in staat zijn om de beste oplossing voor de problemen te vinden, wat alleen je positieve brein kan doen.

Dus als je meer dan een seconde in negatieve emotie bent, houden je saboteurs je hand vast op de hete kachel en klagen ze waarom het leven zo moeilijk is.

Plan een gratis coach intake

Plan een online afspraak om kennis te maken en te kijken hoe ik jou verder kan helpen.